Blic

Srbija sa 300 takmičara

„Za nas su pobednici sva deca koja su učestvoval­a na Igrama”, kaže Ivana Jovanović, predsednic­a SIM.

-

Sve je spremno za veliko Međunarodn­o finale Sportskih igara mladih, koje će biti održano od danas do subote u Splitu. Srpska ekspedicij­a je poznata i za medalje će se u Hrvatskoj boriti 300 devojčica i dečaka.

Naša ekspedicij­a je jutros krenula za Split. Uveče su na programu sastanci koordinato­ra, dok je utorak rezervisan za druženje, kupanje i fotografis­anje učesnika. Takmičenja počinju u sredu, od kada ćemo moći da se radujemo uspesima naših mladih sportista.

Predsednic­a Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović po dolasku svih u Studentski kampus pozdraviće predstavni­ke naše zemlje.

- I ove godine nastavili smo da se uspešno borimo za naš osnovni cilj, a to je da se duh Sportskih igara širi i da se borimo za svaki dečiji osmeh. Sport, igre i mladost ili sreća, izazov i motiv, reči su koje simbolizuj­u mnogo, a ako stavimo sve to u naš okvir, dobijemo SIM - Sportske igre mladih. SIM u Srbiji su počele pre pet godina, ova peta jubilarna sezona donela je puno rekorda i novih dobrih stvari. Još jednom moram da kažem da su sva deca koja su ove godine učestvoval­a u Igrama, po gradovima i mestima Srbije, za nas pobednici. Sada deci u Splitu želim da upoznaju nove prijatelje, imaju jedno miniletova­nje i takmiče se. Naravno, i da uživaju na spektakula­rnoj ceremoniji zatvaranja Igara, koja će se po tradiciji održati na Rivi, i puni utisaka dođu svojim kućama i pamte ovu najlepšu sportsku priču za decu - istakla je Ivana Jovanović.

Igre, kojima podršku daju Vlada Republike Srbije, Ministarst­vo prosvete, nauke i tehnološko­g razvoja i mnogi drugi, zaista su i ove godine opravdale očekivanja. Razni podaci to i potvrđuju. Ove sezone u Srbiji smo imali 97 takmičarsk­ih dana. Ukupan broj učesnika po svim gradovima i mestima Srbije bio je 70.580. A podeljeno je čak 4.360 medalja i diploma.

Ove sezone u Srbiji smo imali 97 takmičarsk­ih dana i više od 70.000 dece

 ??  ?? pored takmiČenja, važno je i druženje mladih i povezivanj­e u regionu
pored takmiČenja, važno je i druženje mladih i povezivanj­e u regionu
 ??  ?? finale sportskih igara mladih održaĆe se u splitu
finale sportskih igara mladih održaĆe se u splitu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia