Blic

Vezao staricu zavesom, tukao je, silovao i uzeo 1.500 dinara

- M. B.

Mladić Rade Đ. (21) uhapšen je zbog užasnog napada na staricu M. R. (81) iz Zaječara, koju je prvo pretukao, tražeći joj novac, a onda ju je i silovao.

Ovaj gnusni napad dogodio se u njenoj kući nedaleko od park-šume Kraljevica. Naime, napasnik je u noći između ponedeljka i i utorka oko jedan sat obio vrata staričine kuće u kojoj je bila sama, pritrčao joj i rekao: “Daj pare i neću ti ništa!”.

- Muškarac je strgao zavesu sa prozora i vezao staricu za stolicu. Nakon toga je pretresao sve prostorije, povadio fioke, stvari iz ormara i iz kuhinje. Međutim, R. Đ. u kući nije pronašao ništa - kaže naš izvor.

Kako dodaje, nezadovolj­an time, R. Đ. bi povremeno prilazio vezanoj starici tražeći da mu kaže gde je novac, hvatajući je za vrat i preteći joj da će je zadaviti.

- Udarao ju je pesnicama u lice, dok mu je ona sve vreme govorila da nema novca - dodaje naš izvor.

U staričinom domu Rade Đ. pronašao je nešto starog zlata i jedinih 1.500 dinara koje je u tom trenutku imala u novčaniku.

Besan što nije našao veći plen, nasilnik je baku oborio sa stolice na pod i brutalno je silovao. Iživljavao se nad nesrećnom ženom sat i po vremena, do 2.30 posle ponoći.

Žena je počela da krvari,

nakon čega je razbojnik ustao i mirno napustio njenu kuću sa ukradenim novcem i zlatom. Kada je monstrum otišao, M. R. se dovukla do telefona i oko tri sata iza ponoći pozvala komšinicu. Staričina komšinica mislila je da je ženi usred noći pozlilo, pa je odmah došla do njene kuće. Međutim, kada je ušla u kuću zatekla je premetačin­u, dok je M. R. sedela za stolom pognute

glave. Komšinica je M. R. pomerila ruke i videla joj podlive na licu.

Nakon toga, ona je alarmirala rođaka, a ovaj policiju čije patrole su ubrzo stigle na lice mesta. Žena je prevezena na pregled u zaječarsku bolnicu. Te večeri starica je zbog mnogobrojn­ih povreda i krvarenja bila u teškom stanju, smeštena na odeljenje intenzivne nege. Njoj su se lekari te noći borili za život. Policija u Zaječaru je Radeta Đ. uhapsila juče u jutarnjim satima i po nalogu određeno mu je zadržavanj­e do 48 sati. On je osumnjičen za silovanje i razbojništ­vo. Nakon isteka 48 sati osumnjičen­i mladić biće sproveden Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. Kako “Blic” saznaje, Rade Đ. odranije je dobro poznat policiji i ima dosije zbog razbojništ­ava i krađa.

Kako saznajemo, na sreću, starici se zdravstven­o stanje poboljšalo i ona je puštena na kućno lečenje.

- Sramota me je zbog naroda i ne mogu da pričam o onom što mi se dogodilo. Jako sam unesrećena Kod kuće sam gde se i oporavljam... Razumite me, teško mi je... Tek što sam došla iz bolnice - kratko je samo rekla nesrećna starica.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia