Blic

Studenti spasavali ljude iz potopljeni­h kola

- A. Latas

Novosadska Gogoljeva ulica u nedelju posle ponoći, usled jake kiše, bila je potpuno poplavljen­a, ali na sreću, u njoj su se našla četvorica studenata, koji su više od sat vremena izvlačili zaglavljen­e automobile.

Kako kaže Branislav Stojanović, jedan od humanih momaka, sve se desilo oko dva sata iza ponoći, kada su primetili da ulica ispod stana u kojem su bili bukvalno pliva posle jakog pljuska. Prekinuli su druženje i spustili se dole da vide da li nekom treba pomoć.

- Odmah smo zatekli jednog čoveka koji pokušava da pomeri auto. Ali voda je bila preko kolena, skoro viša od haube kola. Nije nam ostalo ništa drugo neko da skinemo patike i čarape, zasučemo pantalone i pomognemo čoveku - izjavio je Stojanović.

No, kako su izgurali prvi auto, krenuli su da pristižu novi. Vozače je varao nagib na ulici, pa su, misleći da voda nije duboka, pred raskrsnico­m završavali potpuno zaglavljen­i. Dok im

„SKINULI SMO PATIKE I čARAPE, ZASUKALI PANTALONE I POMOGLI LJUDIMA“, KAŽU NOVOSADSKI HEROJI

je voda ulazila u automobile, a njih lagano hvatao bes ili panika, pojavila bi se četvorica momaka koji su ih izvlačili iz nabujale kišnice. Stojanović­u, Davidu Abrliću, Nikoli Smiljaniću i Jovanu Andrijević­u pridružila su se još dvojica momaka i tako su nastavili da izvlače kola do posle tri sata iza ponoći.

- Ljudi nisu mogli da veruju, bili su srećni što smo tu. Zahvaljiva­li su nam. Neki duže, neki kraće jer im je voda ulazila u kola, pa tu nije bilo puno vremena za priču. Jedino što nam nije odgovaralo je temperatur­a vode, bila je dosta hladna, na kraju smo se smrzli - nastavio je naš sagovornik.

Zbog toga su nakratko prekinuli akciju i otišli kući da se presvuku, ali su se odmah vratili u poplavljen­u ulicu. Na sreću, nije više bilo potrebe za intervenci­jom ovih novosadski­h studenata: već se pročulo na društvenim mrežama da je ulica opasna, a i voda je počela polako da otiče.

Ipak, svi oni kojima su studenti pritekli u pomoć nisu im ostali dužni zahvalnost­i ni na društvenim mrežama, pa su se nizali kometari hvale ispod fotografij­e.

 ??  ?? humani mladići: branislav stojanović, david abrlić, nikola smiljanić i jovan andrijević
humani mladići: branislav stojanović, david abrlić, nikola smiljanić i jovan andrijević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia