Blic

Šta ima lepše od Lige šampiona?

“Svima nam je jasno koliku radost ćemo doneti našim navijačima i našim porodicama”, iskren je štoper crveno-belih.

- Predrag ĐukanOvić

Sreda će biti ključni dan za Crvenu zvezdu, s obzirom na to da od kako se igra ovaj format Lige šampiona, klub iz Ljutice Bogdana nije učestvovao u grupnoj fazi, a crveno-beli imaju najbolju šansu da to promene u meču sa Salcburgom. Izabranike Vladana Milojevića će na terenu sa kapitensko­m trakom predvoditi Vujadin Savić.

- Osećanja pred ovu utakmicu su prelepa, drago mi je da nam se pružila prilika da igramo odlučujući meč za ulazak u Ligu šampiona. Dugo to nije pošlo za rukom nikome, generacija­ma unazad. Idemo sa pozitivnim rezultatom iz Beograda. Bitno je da nismo primili gol na “Marakani”, tako da se nadam da će nas pogodak u Austriji odvesti u grupnu fazu najelitnij­eg evropskog takmičenja. Salcburg ima specifičan stil igre, nismo, ali smo navikli na to. Uz šefa i stručni štab, koji prave fantastičn­u analizu i na pravi način nas pripremaju za utakmicu, lako se prilagodim­o. Verujem da neće biti problema na meču, kao što ih nije bilo ni u Beogradu - rekao je Savić.

Susret sa Salcburgom, najvažnija utakmica u skorijoj Zvezdinoj istoriji, glavna je tema u medijima.

- Naravno da nas svi pitaju o meču u sredu, ali to nam ne predstavlj­a problem. Samo igranje u Zvezdi nosi dozu pritiska, nebitno da li igrate meč u Superligi ili Ligi šampiona. Smatram da se mi odlično nosimo sa pritiskom, pokazali smo to mnogo puta do sada. Nismo se nikad nikog plašili, pa nećemo ni sada. Idemo u Austriju da obezbedimo prolazak dalje. Nema pritiska, samo pozitivan naboj.

Prvotimci su motivisani da donesu radost crvenobelo­j porodici.

- Stalno se bodrimo međusobno, tako će biti i pre nego što izađemo na teren u sredu. Svima nam je jasno koliku radost ćemo doneti našim navijačima i našim porodicama ako prođemo, a od toga nema ništa lepše. To nam je svima najveći motiv. Ne treba ovim igračima mnogo da se priča, pametni su, zreli, znaju šta nas čeka. Svi smo u ekipi iskreni Zvezdaši i pravi drugari između sebe, verujem da je to naša najveća snaga.

Iako igraju na gostujućem terenu, očekuje se veliki broj Zvezdinih navijača na tribinama.

- Koliko sam ispratio pre utakmice u Beogradu, trener gostujuće ekipe Marko Roze rekao je da je naša prednost što smo igrali pred praznim tribinama. To nisam razumeo, ali nadam se da će u sredu osetiti kolika je snaga naših navijača i koliko nam znače. Već sada se traži karta više, svima nam konstantno zvone telefoni, svi pitaju za ulaznice, tako da verujem da ćemo imati ogromnu podršku - poručio je Savić.

Nikad se nikoga nismo plašili, pa nećemo ni sada u Austriji, kaže kapiten Savić

 ??  ?? vujadin savić smatra da će dObra atmOsfera u ekiPi POmOći da se u revanšu eliminiše salcburg i Obezbedi gruPna faza lige šamPiOna
vujadin savić smatra da će dObra atmOsfera u ekiPi POmOći da se u revanšu eliminiše salcburg i Obezbedi gruPna faza lige šamPiOna

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia