Blic

„Orlovi“na krilima Tadića i Mitrovića

Centarfor Fulama je sa dva gola obezbedio mesto u timu kola Premijer lige, dok je Dušan Silni stigao do petog gola u sezonu u dresu Ajaksa. U strelce su se još upisali Nikola Milenković (Fjorentina) i Aleksandar Prijović (PAOK).

- AleksAndAr PijevAc

Selektor Mladen Krstajić može da trlja ruke pred početak takmičenja u Ligi nacija. Srpski reprezenta­tivci iza sebe imaju još jednu uspešnu nedelju, a vikend za nama je obeležio Aleksandar Mitrović sa dva gola glavom u pobedi Fulama nad Barnlijem (4:2). Očekivano, u strelce se upisao i nezaustavl­jivi Dušan Tadić kojem je gol u pobedi Ajaksa nad Emenom (5:0) bio ukupno peti u sezoni - tri u kvalifikac­ijama za Ligu šampiona i dva u holandskoj ligi).

Aleksandar Prijović je grčki šampionat otvorio pobedonosn­im golom za PAOK protiv Asterasa (1:0), dok je Nikola Milenković postigao prvenac u dresu Fjorentine koja je do nogu potukla Kjevo sa 6:1.

Od fudbalera na koje Krstajić računa za mečeve sa Litvanijom (7. septembar, Kaunas) i Rumunijom (10. septembar, Beograd) nisu igrali Radonjić, Krstičić i Rodić, koje je trener Vladan Milojević poštedeo u meču sa Čukaričkim kako bi ih odmorio za revanš sa Salcburgom. Iskusni Antonio Rukavina je na klupi presedeo pobedu Astane nad Kizil Žarom (3:0), a debitant Saša Lukić je video poslednja dva minuta za Torino, koji je u gostima kod Intera izvukao velikih 2:2.

Skromniju minutažu su imali i Filip Kostić, koji je odigrao prvi meč po dolasku u Ajntraht, Andrija Živković (Benfika) u derbiju sa Sportingom i Adem Ljajić, koji je konačno dobio priliku u Torinu.

U svakom slučaju, napad “orlova” je složen Radonjić (4 gola) levo, Tadić (5 golova) desno i Mitrović (3 gola) u špicu. Zasad najviše, ako tako možemo da kažemo, problema ima na sredini terena. Nemanja Matić se tek vraća posle operacije i dugačke pauze, dok Sergej Milinković Savić nije ni bleda senka igrača iz prethodne sezone. Maksimović je standardan u Hetafeu, a koliko u ovom trenutku može Krstičić, videćemo u sredu uveče u Salcburgu.

Mitrović je još jednom pokazao da je jedan od najpotcenj­enijih napadača, ne samo u Engleskoj, već i u Evropi. Dečko iz Smedereva preživeo je iživljavan­je Rafe

Beniteza u Njukaslu

Rukavina nije igrao za Astanu, dok je debitant Lukić odigrao samo poslednja dva minuta u dresu Torina. Zvezdina trojka na poštedi

da bi u Fulamu jednostavn­o eksplodira­o. Po dolasku u klub iz Londona bila su mu potrebna samo dva meča da bi se ustalio u startnoj postavi. A onda je na 20 utakmica, od sredine februara do kraja sezone, postigao 12 golova, koliko i Mo Salah iz Liverpula.

- Neki ljudi su mislili da je Mitrović napadač samo za Čempionšip. Međutim, uverili ste se sami da može da igra, da se bori i da postiže golove na najvišem nivou. Kada Mitrović igra dobro, onda i ceo tim igra dobro - rekao je trener Fulama Slaviša Jokanović.

Mitrogola sada hvale svi na Ostrvu, a navijači Njukasla ne mogu da oproste Benitezu što se odrekao mladog napadača čija će cena samo nastaviti da raste. Društvene mreže gore, a fanovi “svraka” od španskog stručnjaka traže razlog zbog kojeg je Mitrovića oterao iz kluba.

„Rafa, zar nije trebalo da Mitrović postiže golove za nas, a ne za Fulam? On ih ima već tri, mi samo dva“, napisao je jedan od navijača Njukasla.

Nema sumnje da će najbolji stelac naše reprezenta­cije biti u timu 3. kola Premijer lige, kao što i Dušan Tadić postavlja nove standarde u Holandiji. On je na čelu liste strelaca sa klupskim kolegom Klasom Janom Huntelarom, obojica su postgli po dva gola na tri meča. Tadić ne samo da je igru slavnog kluba iz Amsterdama podigao na viši nivo, već je zadužen i za dobru atmosferu u timu.

- Volim da posle svakog meča dres poklonim navijačima. Jednom sam u Sautempton­u ostao samo u gaćama. Bio je to poslednji meč u sezoni. Dao sam im sve, dres, šorts, čarape, kostobrane... Sada me saigrači iz Ajaksa zavitlavaj­u da namerno skidam dres jer imam dobro telo i volim da ga pokazujem. To nije istina - našalio se Tadić, koga večeras sa Ajaksom očekuje revanš sa Dinamom iz Kijeva u plej-ofu kvalifikac­ija za Ligu šampiona.

 ??  ?? dušAn tAdić je sA Pet golovA nAš nAjefikAsn­iji rePrezentA­tivAc u novoj sezoni mitrović nAstAvljA dA trese mreže u dresu fulAmA što je ohrAbrenje Pred litAvniju i rumuniju
dušAn tAdić je sA Pet golovA nAš nAjefikAsn­iji rePrezentA­tivAc u novoj sezoni mitrović nAstAvljA dA trese mreže u dresu fulAmA što je ohrAbrenje Pred litAvniju i rumuniju
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia