Blic

Junuzović ne igra u revanšu

- A. Pijevac

Nema razloga da budemo nervozni. Imamo dobar rezultat 0:0 i igramo pred svojim navijačima, kaže kapiten austrijsko­g kluba Andreas Ulmer.

Kapiten Salcburga Andreas Ulmer je uveren da će njegov klub eliminisat­i Crvenu zvezdu (sreda, 21 sat) i da će iz 11. puta uspeti da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona. Međutim, Austrijanc­i će morati to da urade bez jednog od najboljih fudbalera, Zlatka Junuzovića koji će zbog povrede butnog mišića propustiti revanš. Lekarska ekipa je pokušala sve kako bi osposobila iskusnog igrača sredine terena, ali će trener Mark Roze morati da pronađe alternativ­no rešenje za fudbalera koji je ovog leta stigao u Salcburg.

- Jedno je sigurno - nismo nervozni jer je imao 0:0 iz Beograda i igramo pred svojim navijačima. Znamo šta je potrebno da uradimo, a za to imao i snagu, i želju i kvalitet - rekao je Ulmer.

Levi bek podseća da je Salcburg prošle sezone odigrao najbolje kada je bilo najpotrebn­ije - u revanš mečevima nokaut faze. Austrijanc­i su na svom terenu pobedili Sosijedad (2:1), Lacio (4:1) i Marsej (2:1), dok je odigrao 0:0 sa Borusijom iz Dortmunda.

- Iskustvo je takođe na našoj strani. Dosta smo naučili prethodne sezone i to su stvari koje bi trebalo da iskoristim­o protiv Crvene zvezde. Nije bitno da li ste mladi ili stari, u sredu mora da se odigra maksimalno.

Ipak, Ulmer ne može da sakrije da je ekipa za nijansu slabija nego što je to bila u trenutku kada je igrala polufinale Lige Evrope.

- Otišli su Duje Ćaleta Car i Valon Beriša, koji su bili veliki deo tima. S druge strane, klub je odbio dosta novca za Štefana Lajnera i Dijadijea Samasekua. Takođe, dolazak trenera Marka Rozea je pun pogodak. Dosta smo razgovaral­i, razmatrali šta je dobro, a šta bi trebalo

da se ispravi. Ulmer je svestan i da je posao daleko od završenog.

- Siguran sam da će Zvezda igrati kao i na svom terenu. To znači da će pokušati da igraju visoko i da nas pritisnu. U Beogradu nisu uspeli. Naš zadatak je da ih zaustavimo tako što ćemo igrati brzo i napred. Moramo da kontroliše­mo igru - poručio je Ulmer.

 ??  ?? junuzović (desno) se povredio u beogradu gde je vodio borbu sa radonjićem
junuzović (desno) se povredio u beogradu gde je vodio borbu sa radonjićem

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia