Blic

Nikolić: Optimisti smo pred put u Istanbul, možemo do Evrope

-

Drago mi je što sam konačno pogodio. U Beogradu smo pokazali da znamo kako se igra s Bešiktašom, kaže centarfor crno-belih.

Partizan na gostovanju Mačvi 3:1 (0:1) nije dobio samo tri boda, već i Nemanju Nikolića. Napadač Spartaka je bio na radaru Crvene zvezde, ali je odlučio da promeni smer i na velika vrata je stigao u Humsku. Međutim, već sredinom jula je na zagrevanju pred meč sa Rudarom povredio koleno i morao je da pauzira četiri nedelje.

- Presrećan sam zbog mog gola u dresu Partizana jer sam propustio sigurno deset, jedanest utakmica zbog povrede kolena. Sada se osećam veoma dobro i mislim da to publika primećuje i nadam se da ću se odužiti svima na najlepši mogući način, a to je postizanje­m golova i dobrim igrama. Gol mi je kao i svakom napadaču veoma važan za samopouzda­nje. Nadam se da ću nastaviti u tom ritmu. Znali smo od same pripreme utakmice da će ovo biti jedno od najneugodn­ijih gostovanja u našoj ligi. Spremni smo bili na jednu fajtersku utakmicu bez mnogo fudbala, što se vidi i po broju kartona koje smo i mi i oni dobili. Što se tiče mog gola, lepa akcija i još lepši centaršut Đoleta Ivanovića koji je pokrenuo našu ekipu - rekao je 25-godišnji Nemanja Nikolić.

Srećom po navijače, ali i trenera Zorana Mirkovića, Nikolić je u Šapcu pokazao da je stari, što je ohrabrenje pred četvrtak (20 sati) i revanš sa Bešiktašom u plej-ofu kvalifikac­ija za Ligu Evrope.

- Očekuje nas takođe veoma teška utakmica, ali smo pokazali u Beogradu da možemo i umemo da se nosimo sa jakim protivnici­ma. Tako da imamo pravo da sa punom dozom optimizma odemo u Istanbul na megdan Bešiktašu - dodao je strelac prvog gola za crno-bele u Šapcu.

Igra Partizana se ponovo vrtela oko Danila Pantića koji je stigao do drugog gola u Superligi, odnosno trećeg u sezoni.

- Gol sam posvetio celoj mojoj ekipi. Volim bitne golove da proslavlja­m sa mojim saigračima, jer samo mi znamo koliko nam znači svaki pogodak i pobeda. Ovo je veoma bitan gol za mene, mnogo sam ga želeo u tom trenutku. Trener Zoran Mirković nam je u poluvremen­u ukazao na greške iz prvog dela. U nastavku smo igrali odlično i verovali smo u prekoret - sumirao je Pantić.

Visoku ocenu zaslužio je i golman Filip Kljajić. On je protiv Mačve odmenio Vladimira Stojkovića koji je u nedelju treći put postao otac.

- Jedini problem je što smo imali samo jednu zrelu šansu za gol u prvom poluvremen­u. Odbranio sam penal, imali smo s jedne strane sreću u toj situaciji, a potom odmah primili gol. Želeo bih da čestitam timu na karakteru, jer su po izuzetno teškom terenu preokrenul­i utakmicu, bili bolji svih devedeset minuta i na kraju ubedljivo pobedili - iskren je Kljajić.

 ??  ?? nemAnjA nikolić je u Pobedi nAd mAČvom ( :!) PostigAo Prvi gol od dolAskA u PArtizAn
nemAnjA nikolić je u Pobedi nAd mAČvom ( :!) PostigAo Prvi gol od dolAskA u PArtizAn

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia