Blic

Hoću od Zvezde da stvorim porodicu

Sa Perperoglu­om sam radio u Olimpijako­sa, a Berona pratim već tri godine. Ostala pojačanja... Zadovoljan sam što smo ih potpisali, kaže novi stručnjak srpskog šampiona.

- JelenA medić

Tačno u 12.30 za medije su se otvorila vrata dvorane hale “Aleksandar Nikolić”, gde su trenirali košarkaši Crvene zvezde. Pod budnim okom novog trenera Milana Tomića i njegovog pomoćnika Milenka Topića, kapiten Branko Lazić i drugovi su radili na dva koša. Sve je bilo naravno lakše uz osmeh i pozitivnu atmosferu. Nakon što je Tomić svirao “kraj”, igrači su se okupili na centru, odslušali poslednje savete, a onda se zaorilo “Pionirom”:

- Ko je najbolji? Zvezda! Prvi je pred diktafone stao šef struke - Milan Tomić.

- Stvarno sam zadovoljan kako rade moji igrači. Radili su dosad punim intenzitet­om, od prvog do poslednjeg, i mlađi i stariji. Sve prolazi u najboljem redu, osim što Davidovac ima povredu Ahilove tetive i što će Nenadić pauzirati nekoliko dana zbog udarca u rebra. To su sve normalna dešavanja na pripremama, mi ćemo nastaviti da radimo najbolje moguće da se ekipa pripremi da bude u dobroj formi kada to bude trebalo - rekao je Tomić.

Upitan kako teče period privikavan­ja na ulogu prvog trenera velikog kluba, on je podsetio na činjenicu da radi u rodnom gradu.

- Svakog leta dolazim u Beograd. Nema šta da se privikavam, tu sam rođen. Sve je u redu. Ekipa jeste nova, ima dosta novih igrača, osim Lazića, Davidovca i Dobrića. Ima dosta mladih igrača, treba tu raditi, treba biti strpljiv s njima. Oni su svi talentovan­i igrači, i Simanić, i Radanov, i Nenadić... To su igrači koji će dobiti šansu ove godine - uverava novi strateg crveno-belih.

ABA liga, primarno takmičenje Crvene zvezde u sledećoj sezoni, biće jača nego inače, ali Tomić nije skrivao da su ambicije njegovog tima šampionske:

- Zvezda je veliki klub. Ona ne može da bude u Jadranskoj ligi samo da bi učestvoval­a i stvarala mlade igrače. Najbitnije je da mi napravimo dobru hemiju ekipe, da idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo videti dokle ćemo doći. Sigurno je da se Budućnost pojačala, tu je i Cedevita...

Na pitanje zašto se odlučio da baš u tim dovede Berona, Ristića, Odžoa, Cirbesa, Perperoglu­a, Fajea i Reglenda, Tomić je kazao:

- Perperoglu je igrač kome sam bio pomoćni trener u Olimpijako­su, iskusan košarkaš koji je osvojio toliko toga, pa mi je bilo lako da

se odlučim za njega. Berona pratim već tri godine, dok je igrao i u Mursiji, znam ga, pa je i to bilo lako. Ostali... Zadovoljan sam što smo ih potpisali i kako rade na terenu. Morate da znate da je mnogo dobra atmosfera. Ove godine hoću da napravim tim. Da budemo porodica. Da pokažemo navijačima Zvezde da ćemo se uvek boriti na terenu, da ćemo ginuti za svaku loptu. Ali to neće biti dovoljno, moramo da odigramo i košarku. Počinjemo od ovog što sam rekao, posle toga ide taktika.

Prelazni rok za Zvezdu je završen.

- Ovo je ekipa za narednu sezonu.

 ??  ?? PA sAmo stAvite: bruse formu zA AbA ligu i evrokuP: PerPeroglu, Čović, crbes i lAzić
PA sAmo stAvite: bruse formu zA AbA ligu i evrokuP: PerPeroglu, Čović, crbes i lAzić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia