Blic

Mladić iz Rume i dalje kritično

- E.B.

Stefan Novoselac (20) iz Rume i dalje je u stanju kome zbog povreda zadobijeni­h u tuči na sutomorsko­m šetalištu u noći između srede i četvrtka. Lekari Kliničkog centra Crne Gore konstatova­li su da se zdravstven­o stanje mladića diskretno pobošljava, mada je i dalje kritično. On je hospitaliz­ovan na Odeljenju centralne intenzivne terapije KCCG. Novoselac je jedan od dvojice mladića iz Rume koji su zadobili teške telesne povrede u tuči koja se dogodila u Sutomoru.

Petar V. je uhapšen zbog sumnje da je počinio dva krivična dela - teška telesna povreda i nasilničko ponašanje.

Novoselac je zadobio udarac pesnicom, a onda je pao i udario glavom o pločnik. Dalji napad su sprečili Đ. S. (20) i J. M. (20) iz Bara, drugovi nasilnika koji su ga obuzdali. Iako povređene glave, Novoselac je uspeo da ustane i sa S. G., kome je krvarila vilica, krenuli su ka smeštaju i kome se bili sa drugovima iz Rume. Dok su se vraćali, Novoselac je nekoliko puta povraćao. Kada su stigli u sobu, mladići su zaspali, ali se S. G. uskoro probudio i video da se Novoselac ne pomera.

Tada je alarmirao drugove pa su Novoselca, koji je i dalje bio u nesvesti odneli u Dom zdravlja, gde je navodno ustanovlje­no da su mladići bili pripiti. Ekipa Hitne pomoći pozvala je lokalnu policiju i ubrzo je identifiko­van i uhapšen nasilnik Petar Vojvodić, koji je osumnjičen za nanošenje teških telesnih povreda i nasilničko ponašanje. Protiv njegovih drugova krivična prijava neće biti podneta jer su oni sprečili da još udara mladiće iz Rume.

 ??  ?? lekari se Bore za njegov život: stefan novoselac
lekari se Bore za njegov život: stefan novoselac

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia