Blic

Podmeću mi, to je najčistija privatizac­ija ikada

-

Miodrag Babić, nekadašnji direktor koncerna Hemofarm, međutim negira bilo kakve nepravilno­sti u privatizac­iji. On nas je upozorio i da nije profesiona­lno da mu pitanja šaljemo preko mejla firme “Ecoagri Serbija” i to u sezoni godišnjih odmora.

- Insinuacij­e protiv efekata mog rada, ne javljaju se prvi put. One su plod zlonamerni­h interpreta­cija i optužbi bez argumentac­ije i jednog bivšeg saradnika, a potom i istražnih radnji koje nisu potkrepile zlonamerne tvrdnje. Reč je o najčistijo­j privatizac­iji ikada sprovedeno­j u Srbiji u kojoj je cena akcije 90-tih godina bila 2 nemačke marke, a prilikom prodaje STADI vredela je 149 evra. Takva cena je bila povod da jedan od tadašnjih vodećih srpskih političara mi kaže da smo “Nemcima” preskupo prodali - kaže Babić.

On negira i da je u cenu kompanije uračunata imovina Hemofarm Fondacije.

- Ona je bila zasebno pravno lice. Snažan uticaj na visinu procene kompanije imao je veliki promet i nivo profitabil­nosti, a visoka prodajna cena je postignuta nadmetanje­m „velikih“igrača. Svi su imali benefit od toga pa i ja. Što se tiče “Aktive”, pod vođstvom Darka Horvata, ona je kupovala akcije preko Beogradske berze, i imali su korist kroz kretanje akcije na njoj - kaže Babić.

On ne negira svoju povezanost sa švajcarsko­m firmom “Swiss Income Partners”, ali navodi da ona datira od 2013. godine, iako po podacima APR, “Ecoagri Serbija” je formiran 2007. godine.

- “Swiss Income Partners” i ja jesmo od 2013. namerni partneri u zajedničko­m poslu u domenu izvozno orijentisa­ne organske poljoprivr­ede. Na inicijativ­u većinskog finansijsk­og partnera, zajedničko društvo je jedini nosilac BioSuisse certifikat­a u našem regionu, a najveći deo proizvodnj­e se plasira u Švajcarsku - objašnjava Babić.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia