Blic

Jelena Marjanović danas bi proslavila 35. rođendan!

Pevačica Jelena Krsmanović napunila bi danas 35 godina da tog 2. aprila 2016. godine nije brutalno, sa devet udaraca u glavu, ubijena u kanalu pored nasipa, u naselju Crvenka.

- Bojana Bogosav

Jelena Krsmanović, zvezda Granda, brižna majka i ćerka, supruga i prijatelji­ca, rođena je 29. avgusta 1983. godine. Još od malena želela je da peva, te je još tada tražila svoje mesto pod estradnim nebom. Tokom tog traganja upoznala je Zorana Marjanović­a, kasnije supruga, muzičkog producenta, koji je sa svojom porodicom živeo nekoliko kuća dalje. Nakon nekoliko godina veze udala se za njega i prešla da živi u njegovu porodičnu kuću.

U braku sa njim dobila je ćerkicu, koju je, kako svi njeni poznanici i dan danas pričaju, volela više od svega. Od muzičke karijere Jelena se udaljila nakon rođenja ćerkice. Ipak, nekoliko godina kasnije ljubav prema muzici navela ju je da krene sa planovima za povratak estradi.

Međutim, 2. aprila 2016. godine, dan nakon što je snimila dve strofe svoje, ispostavić­e se kasnije, poslednje pesme, Jelena je ubijena. Na svega nekoliko stotina metara od mesta gde je stajala njena petogodišn­ja ćerka.

Istraga njenog ubistva trajala je dugo, čak 15 meseci. Mesecima nakon pevačicine smrti nije bilo uhapšenih, a čini se ni osumnjičen­ih za zločin. A onda, 15. septembra prošle godine, ispred kuće u kojoj je živela uhapšen je čovek

koji je tvrdio da je Jelenu voleo više od svega - njen suprug Zoran Marjanović.

Protiv ovog čoveka krajem juna ove godine podignuta je optužnica zbog sumnje da je na podmukao i svirep način ubio svoju suprugu Jelenu. Da ju je namamio da siđe sa nasipa na kojem je ostavio ćerkicu da čeka i neutvrđeni­m predmetom udarao po temenu. Nesrećna pevačica na sve načine pokušavala je da se spase od pomahnital­og ubice, da pobegne, međutim, on ju je u kanalu dubine pola metra, pored nasipa, sustigao i nastavio da udara sve dok se nije srušila. Prema navodima iz optužnice, ali i svedočenji­ma Jeleninih prijatelji­ca, ona je pre smrti patila, a brak sa Marjanović­em bio je sve samo ne skladan. Kontrolisa­o ju je, pratio svaki njen korak, a na sve to joj je govorio “da je ružna i debela”. Nesrećna Jelena žalila se svojim najbližima, a na pitanja zašto ga ne ostavi odgovarala bi “da bi je ubio”. Uprkos dokazima koji su prikupljen­i protiv Zorana Marjanović­a tokom istrage, blata na pantalonam­a, tragova Jelenine krvi na zadnjem sedištu „mercedesa“, ali i veštačenja mobilnih telefona koji su ukazali da je Zoran bio u neposredno­j blizini mesta zločina u vreme kada se on odigravao, Marjanović je pušten na slobodu, na kojoj čeka dalje korake institucij­a.

 ??  ?? mučki uBijena: jelena krsmanović marjanović spomenik na mestu uBistva
mučki uBijena: jelena krsmanović marjanović spomenik na mestu uBistva

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia