Blic

Srednja klasa vredna poštovanja

Dok svi sa nestrpljen­jem čekaju premijeru novog Huawei procesora i novi Mate telefon koji će uslediti u oktobru, isprobali smo poslednje uređaje iz njihove Y serije.

- Ana LaĐarević

Y6, iako napravljen kao telefon za one sa malo nižim budžetom, zapravo donosi dosta dobar 5.7-inčni HD+ displej sa odnosom strana 18:9. To prati dobra reprodukci­ja boja, pa i na jakom dnevnom svetlu, a automatska kontrola osvetljenj­a odlično reaguje.

Y6 pokreće relativno skromni Snapdragon 425 pro- cesor uparen sa 2GB RAM, ali telefon bez problema može da savlada bilo koji multitaski­ng. Kamera je dosta dobra, čak i više od onog što se očekuje od telefona srednje klase, i 13 megapiskel­a vam obezbeđuju jasne slike sa živopisnim bojama. Naravno, kvalitet dosta zavisi od osvetljenj­a, ali se pokazalo da su dosta bolji od konkurenci­je. Telefon ima bateriju od 3000mAh, koja je dovoljna da vam istraje od ujutru do uveče, ali na žalost nema opcije za brzo punjenje.

Tu je, pak, funkcija za otključava­nje prepoznava­njem lica i ona odlično radi na dnevnom svetlu, dok je odziv malo teži pri slabom osvetljenj­u, ali to je nešto što ne bi trebalo da donese prevagu budete li birali ovaj telefon za sebe.

U isto vreme isprobali smo i malo jači model sa oznakom Y - Y7 Prime. Ovaj telefon već u startu izgleda luksuznije. Plava boja pozadine je veoma upečatljiv­a i deluje moderno. Tu je displej od 6 inča i rezolucijo­m od 1440 x 720 i octacore Snapdragon 430 procesor uz 3GB RAM i 32 GB interne memorije. Ove brojke su sasvim dovoljne za bilo kog prosečnog korisnika i u principu donose sasvim glatko korišćenje telefona. Dodajte tome najnoviji Android 8.0 Oreo sistem, kao i Huawei EMUI 8 interfejs za prilično dobro korisničko iskustvo.

Y7 Prime ima tri kamere - selfi kameru od 8MP sa sočiovm od f/2.0 lens i dualnu glavnu kameru sa 13MP (f/2.2) i 2MP, koja je zadužena za pravljenje kvalitetni­jih portreta. U tome se Y7 dosta dobro snalazi, ali nemojte očekivati da ćete dobiti kvalitet koji nudi P20 Pro. Zvuk je, na primer, odličan, iako ima samo jedan zvučnik. Možda malo razočarenj­e stiže u pogledu baterije, koja ima 3.000 mAh, ali za telefon po ceni ispod 200 evra sasvim je odgovaraju­ća.

 ??  ?? y- pokreće Snapdragon /13 proceSor uparen Sa 1gb raM
y- pokreće Snapdragon /13 proceSor uparen Sa 1gb raM
 ??  ?? jaČi ModeL y+ priMe iMa duaLnu kaMeru
jaČi ModeL y+ priMe iMa duaLnu kaMeru
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia