Blic

Centri su ABA ligi

- Godina XXII, broj 7736

inače, što je odlično i nadam se da ćemo moći da osvojimo titulu. Naš prioritet je da vratimo ABA trofej u svoje vlasništvo i da se vratimo u Evroligu. Želimo što više pobeda i osvojenih trofeja u sezoni koja nam predstoji.

Sa Majklom Odžom, Majkom Cirbesom i Muhamedom Fajeom, Ristić će činiti centarsku liniju Crvene zvezde.

- Mislim da će Zvezdina centarska linija biti najbolja u ABA ligi. Odlično treniramo jedni protiv drugih, a kada dođu utakmice sve će to da legne. Sa centarskom linijom tim neće da ima problema. Što se ostalih igrača tiče, imali smo sve košarkaše na raspolagan­ju od prvog dana priprema osim Reglanda i Fajea, ali i oni su došli pre neki dan i odlično su se uklopili. Kao da smo mesec dana zajedno, a ne dve nedelje.

Da na pripremama sve teče kako treba i da je atmosfera na zavidnom nivou, imali smo priliku da se uverimo na otvorenom treningu Zvezde, a Ristić je dodao:

- Svi su se super uklopili, svi su podređeni timu, niko ne gura neku svoju priču. Komunikaci­ja je sjajna. Mi domaći igrači pomažemo strancima da se što pre prilagode na Srbiju i Beograd. U suštini, sve je kako treba. Što se mene lično tiče, kao da nikada nisam ni odlazio iz Zvezde.

Iako je došao iz Amerike jer nije draftovan, Ristić i dalje sanja NBA san.

- Fokus je na Zvezdi, ali je NBA i dalje san. Odrađivaću sve zadatke i iskoristit­i sve što mi se da ove sezone. Mlad sam i predstoji mi još dosta igranja košarke. Nisam nikada žurio sa nekim ligama, pogotovo s Evroligom. Ne želim nikakav pritisak na sebi, idem korak po korak - zaključio je Ristić

RISTIć ZAJEDNO SA ODžOM, FAJEOM I POVRATNIKO­M CIRBESOM čINI CENTARSKU LINIJU

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia