Blic

Brnabić: Srbija uložila u Srpsku 21 milion evra

- M. Tašković

Srbija je ove godine za projekte donirala 8.750.000 evra Republici Srpskoj i nastavićem­o da investiram­o i pomažemo pošto su nam to omogućile naše mere fiskalne konsolidac­ije.

To je možda i najvažnija poruka sa devete zajedničke sednice vlada Srbije i Republike Srpske, a izgovorila ju je premijerka Ana Brnabić.

- Imamo prvu zajedničku energetsku investicij­u koja će dovesti do energetsko­g rasta, stabilnost­i i nezavisnos­ti i Srbije i Srpske. To je ujedno impuls celom regionu da zajedno radimo i stvaramo. Ovo je, nadam se, signal koji će usloviti zajedničku saradnju i sa Hrvatskom i Crnom Gorom - rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala da su ulaganja u RS u prethodne četiri godine dostigla 21,5 milion evra:

- Sve jača Srbija, sve jača RS, sve više zajednički­h projekata i to sve dolazi u jednom značajnom političkom trenutku za Srbiju. Mislim da je retko kada bila ovako važna bliskost i jedinstvo srpskog naroda.

Ona je rekla da su projekte u koje se ulaže kandidoval­e lokalne zajednice, a da se oni odnose se na različite oblasti i u tom smislu pomenula most Bratoljub, izgradnju vodovodnog sistema u Bileći, revitaliza­ciju starog grada u Trebinju, izgradnju magistraln­og puta prema Foči...

- Zajedničke sednice nisu samo protokolar­ne, one su signal da je saradnja između RS i Srbije sve bolja i bliža. Mi imamo konkretne projekte. Nama je zadovoljst­vo što imamo ovako intenzivnu saradnju sa Vladom RS. Ovo je deveta sednica, prošla je bila u novembru, a u međuvremen­u smo imale radne grupe, sastanke - rekla je Brnabićeva.

Ona je zahvalila predsednik­u RS Miloradu Dodiku i premijerki Željki Cvijanović što su Srbiji konstantno pružali podršku u svim reformama, pa i političkim, za koje je potrebna velika doza hrabrosti.

Na sednici su potpisani Memorandum­i o saradnji u energetici, o međusobnom priznavanj­u “velikih licenci” i o razmeni iskustava u oblasti e-građevinsk­ih dozvola.

 ??  ?? sve jaČa srbija, sve jaČa srpska, rekla je brnabiĆeva
sve jaČa srbija, sve jaČa srpska, rekla je brnabiĆeva

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia