Blic

Srbin gradi hotele na Karibima

Ljubiša Krstajić (59) pola estrade okupio je na svom venčanju na Jamajki, međutim, izbor lokacije nije slučajan. Upravo tamo ovaj biznismen planira da uloži milijardu dolara u hotelijers­ki biznis.

- Danijela nišaviĆ

Ljubiša Krstajić (59) ovih dana u žiži javnosti se našao zbog glamurozno­g i romantično­g venčanja sa Beograđank­om Anom Popović (25), koje je trajalo tri dana na Jamajki, a koje je, po navodima domaćih medija, okupilo pola estrade.

Izbor baš te daleke zemlje nije slučajan jer Krstajić ima višedeceni­jska iskustva u hotelijers­tvu, osnivač je i suvlasnik „Karizma“hotela i rizorta, koji broji 26 hotela u Latinskoj Americi, Karibima i Evropi, a pet su u fazi izgradnje i razvijanja.

Prema navodima medija, Krstajić je u svojoj hotelijers­koj kompaniji bio zaposlio i najmlađeg sina Ivice To- doroća Ivana, a i poslednjih godina razvijao je nekoliko turistički­h projekata sa „Agrokorom“, među kojima je „Karisma Hotels Adriatic“(KHA), a treći partner bio im je turoperato­r „TUI Travel“.

Ideja je bila stvaranje no- vog hotelskog lanca u Hrvatskoj, s naglaskom na dubrovačko primorje, i Crnoj Gori, dok su na Jamajki planirali da ulože čak oko milijardu dolara u hotelijers­ki biznis. Planovi „Karizme“u Hrvatskoj su trenutno na čekanju, pa i ulaganja od milijardu dolara u hotelijers­ki biznis na Jamajki.

Biznismen Ljubiša Krstajić rođen je u Đakovici 1959. godine, gde je odrastao i pohađao osnovnu školu i gimnaziju. U Beogradu je završio Ekonomski fakultet. Bavio se i profesiona­lno košarkom, navodi se u njegovoj biografiji.

Još osamdeseti­h godina prošlog veka, Krstajićev­a ljubav prema ugostitelj­stvu se rodila u Dominikans­koj Republici, kada je postao menadžer za poslovni razvoj „ Jack Tar Village“. Potom se nastavila kroz poslove operacije u „Eurotel“hotelu, a zatim poznatom lancu „Alegro Resorts“, gde 1994. godine prelazi u prodajni tim i postiže impresivne rezultate sve do početka 2000. godine. Ta godina bila je presudna, jer sa Rafaelom Felizom, sa kojim je radio u „Alegro Resorts“, osniva „Karisma Hotels&Resorts“2000. godine i time započinje sada već istoriju „Karizme“.

U njegovoj biografiji navodi se i da je posvećen humanitarn­om radu, kako kroz fondaciju „Unitas“, čiji je suosnivač i koja je registrova­na u Srbiji, Švajcarsko­j i SAD, tako i kroz mnoge druge fondacije.

Ljubiša Krstajić je otac dve ćerke i sina. Član je Kluba „Privrednik“.

 ??  ?? lanac hotela i rizorta Čiji je krstajiĆ osnivaČ u svojoj ponudi ima i organizaci­ju venČanja, kakvo je nedavno i upriliČeno na jamajki sa gostima iz srbije
lanac hotela i rizorta Čiji je krstajiĆ osnivaČ u svojoj ponudi ima i organizaci­ju venČanja, kakvo je nedavno i upriliČeno na jamajki sa gostima iz srbije
 ??  ?? ljubiša na jamajci oženio 34 godine mlaĐu beograĐank­u anu
ljubiša na jamajci oženio 34 godine mlaĐu beograĐank­u anu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia