Blic

Osam godina bez krivca za smrt supruga

- B. Janačković

Ni punih osam godina nakon što je u saobraćajn­oj nesreći u Sićevačkoj klisuri kod Ostrovice nastradao radnik preduzeća “Signalizac­ija” Radmilo Radosavlje­vić (48) iz Niša, još nema presude dvojici vozača koji su osumnjičen­i da su krivi za njegovo stradanje.

Radosavlje­vić je tog 1. jula 2010. godine oko 12.40 časova zbog radova na putu Niš - Pirot kod Ostrovice regulisao saobraćaj zastavicam­a, kada ga je udario autobus i odbacio na automobil u suprotnoj traci. Optužnicom podignutom još 2011. godine, vozačima J. K. (64) iz sela Izvor kod Pirota koji se nalazio za volanom autobusa i V. R. (45) iz Niša, koji je vozio “škodu fabiju” stavlja se na teret da se nisu pridržaval­i propisa čime su ugrozili javni saobraćaj pa je usled toga natupila smrt Radosavlje­vića.

- Agonija traje sve vreme, imamo osećaj kao da se događa ta nesreća svih ovih osam godina. Prosto ne možemo da stavimo tačku na to i pokušamo da idemo dalje u životu. Ročišta su odlagana više puta, izostanci su opravdavan­i, najčešće lekarskim nalazima. Jednom ne dođe ovaj pa ne dođe onaj, onda se promeni sudija... Svako odlaganje je stres jer se sve prolongira i čeka se sledeći put da li će konačno doći do nekog rešenja. Od stresa do stresa, ne znam da li će nAstrAdAo: rAdmiLo rAdosAvLje­vić sUzAnA momić ikada da se završi proces. Ne želim da utičem na to kako će sud da odluči, samo da se presuda već jednom donese, da se završi suđenje i da idemo dalje - kaže Suzana Momić Radosavlje­vić, supruga nastradalo­g Radmila. Ona navodi da je glavni pretres konačno završen sredinom avgusta, ali da prvostepen­u presudu još nije dobila.

Prema navodima optužnice, V. R. se tereti da “brzinu svog vozila nije prilagodio osobinama i stanju puta” pa nije na vreme uočio Radosavlje­vića koji je stajao na sredini kolovoza na punoj beloj liniji i vršio naizmeničn­o propuštanj­e vozila signalnom zastavicom. Kada je video da se “škoda” neće zaustaviti, Radosavlje­vić je prešao u suprotnu traku gde ga je prednjim levim delom udario autobus kojim je upravljao J. K., nanevši mu povrede opasne po život na granici bezuslovno smrtonosni­h povreda, a potom ga odbacio na suprotnu kolovoznu traku gde ga je bočnom stranom “škode” udario V. R. Okrivljeni J. K. i V. R. negirali su krivicu tokom procesa, a kako će odlučiti sud, znaće se po pristizanj­u prvostepen­e presude.

 ??  ??
 ??  ?? očAjnA nAkon trAgedije:
rAdosAvLje­vić
očAjnA nAkon trAgedije: rAdosAvLje­vić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia