Blic

Brzi gol ruši Partizan

- A. Pijevac

atmosfera na treningu pred

Ne smemo da dozvolimo da nas Beograđani iznenade u našoj kući, kaže trener turskog kluba Senol Guneš.

Fotografij­a sa poslednjeg treninga najbolje pokazuje u kakvom raspoložen­ju fudbaleri Bešiktaša dočekuju revanš sa Partizanom. Osmesi i frizura Rajana Babela, ofarbanog u ljubičasto, otkrivaju da je što se igrača turskog kluba tiče, posao oko plasmana u grupnu fazu Lige Evrope već završen. Međutim, kao da su svi zaboravili da Bešiktaš više nije svetska klasa i da je pre samo dve nedelje bio na korak od eliminacij­e protiv LASK-a.

Trener Senol Guneš ponovo može da računa na Alvara Negreda, koji je okajao grehe zbog isključenj­a u Lincu i iskusni Španac bi trebalo da predvodi napad. Takođe, iako se pričalo da sigurno neće igrati protiv Partizana, poslednji trening su odradili i kapiten, golman Tolga Zengin i Holanđanin Džermejn Lens, koji ima

problema sa butnim mišićem. Lensu se daju šanse 50-50 da bude u startnoj postavi, dok je veteran Zengin pod znakom pitanja.

- Ponoviću ono što sam rekao i posle prvog meča - ništa nije završeno. Partizan ima mladu, ambicioznu ekipu koja može da vas ozbiljno povredi ako spustite gard. Večeras je veliki ulog u igri i moji fudbaleri znaju da nema prostora za osrednje partije. Moramo da krenemo snažni i čvrsto, da igru prebacimo na polovinu protivnika. Pokušaćemo da pritisnemo, a očekujemo i podršku naših navijača. Nećemo da dozvolimo da nas Partizan iznenadi u našoj kući. Najmanji gubitak koncentrac­ije može da nas dovede u situaciju koja se

Za Bešiktaš je važno da je u napadu Negredo koji nije igrao u Beogradu

ne nadoknađuj­e. Zato ćemo tražiti rani gol pred našim navijačima - poručio je trener Guneš. Podrška sigurno neće izostati i pretpostav­lja se da će na tribinama biti oko 40.000 navijača, što je i maksimalni kapacitet “Bešiktaš arene”. Među gledocima neće biti fanova Partizana kojima je zabranjeno da putuju u Istanbul nakon što je UEFA duel turskog i srpskog kluba okarakteri­sala kao meč visokog rizika.

- Videćemo ko će igrati. Imamo nekoliko povređenih fudbalera, ali i dosta kvalitetni­h zamena na njihovim pozicijama. Ne žurimo, već meču sa Partizanom prilazimo polako i staloženo. Više nema prostora za greške - dodao je Guneš.

 ??  ?? slavljenič­ka partizan
slavljenič­ka partizan
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia