Blic

(20) ELIMINISAT­I BEŠIKTAŠ ZA MESTO U LIGI EVROPE

U Istanbulu igramo protiv velikog kluba koji ima povoljnih 1:1 iz Beograda. Spremni smo za pakao i borićemo se, kaže trener crno-belih.

- Aleksandar pijevac Godina XXII, broj 7737

Partizan igra revanš u gostima protiv velikog kluba, rezultat iz prvog meča (1:1) nije povoljan, a na teren u Istanbulu neće istrčati povređeni Marko Janković i suspendova­ni Nebojša Kosović. Trener Zoran Mirković je, očigledno, izgubio dosta toga, ali nije izgubio hrabrost i veru u svoje fudbalere koji večeras (20) protiv domaćeg Bešiktaša imaju poslednju priliku da se plasiraju u grupnu fazu Lige Evrope.

Ako neko zna kakva se atmosfera sprema na “Bešiktaš parku”, onda je to Mirković, koji se posle 15 godina vratio u Istanbul, gde je od 2000. do 2003. igrao za rivalski Fenerbahče.

- Nema šta, sve je jasno - čekaju nas pakao i snažan rival. Ali, pripremio sam ekipu na sve izazove. Verujem da možemo da prođemo, hoćemo grupnu fazu Lige Evrope - rekao je Zoran Mirković.

On kaže da je za Partizan veliki minus što Bešiktaš igra slabije nego što su to očekivali i zato navijači gube strpljenje.

- Bešiktaš je jak protivnik, a ne ide nam naruku što beleži slabe rezultate u poslednje vreme. Samo je pitanje dana kada će početi da pobeđuju u serijama. Moramo da budemo disciplino­vani, odgovorni i da pokušamo da ih ugrozimo.

S druge strane, pritisak i Stojković, N. G. Miletić, Marković, Valijente, N. R. Miletić, Zdjelar, Šćekić, Pantić, Zakarić, Suma, Gomeš.

nervoza fudbalera Bešiktaša mogu da budu dodatni motiv za crno-bele da odigraju maksimalno i u svoju korist reše meč sezone.

- Nemir može da bude naša prednost, ali i ne mora. Kažem vam, pitanje je dana kada će da proigraju. Međutim, to nije naš posao. Više se fokusiram na svoju ekipu i na sve što možeda može da nas očekuje. Mislim da je čak i Lens trenirao i da će Bešikštaš biti kompletan. Za razliku od prvog meča, na golu turskog kluba će stajati 20-godišnji Utku Juvakuran koji je za vikend primio tri gola za samo 13minuta 13 minuta u meču sa Antalijom. Iskusni kapiten Tolga Zengin je povređen, dok novajlija Loris Karijus nema pravo da brani u plej- ofu Lige Evrope.p Evrope.

- Šutiraćemo više, jer moramo da postignemo gol ako želimo da prođemo.

Na Partizanov­oj strani je i tradicija - Beograđani uglavnom do grupne faze stižu posle revanša u gostima. Pre osam godina, crno-beli su tako posle penala eliminisal­i Anderleht i plasirali se u Ligu šampiona.

- Neka tako bude i ovaj put, da ne rušimo tradiciju. Nemamo ništa ni protiv penala - poručio je Mirković.

Devetorica fudbalera će zadržati svoje mesto u timu koji je odigrao 1:1 u Beogradu. „Požutelog” Kosovića trebalo bi da odmeni Aleksandar Šćekić. Crnogorski internacio­nalac je odigrao ceo meč sa Mačvom, kao i 25 minuta protiv Bešiktaša kada je zamenio upravo Kosovića. Veći problem je ko će dobiti priliku da igra na poziciji povređenog Jankovića.

Logično je da konačno poverenje dobije Sejduba Suma, međutim, pitanje je koliko trener Mirković veruje u svog najskuplje­g fudbalera. Realnija kombinacij­a je da startuje oporavljen­i Nemanja Nikolić, dok iz drugog plana stiže Đorđe

Ivanović.

 ??  ?? rikardo gomeš je sa četiri gola najefikasn­iji fudbaler partizana u kvalifikac­ijama za ligu evrope
rikardo gomeš je sa četiri gola najefikasn­iji fudbaler partizana u kvalifikac­ijama za ligu evrope
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia