Blic

Novak: Našao sam način da preživim

Naš teniser je uspeo da arhivira prvi meč u Njujorku, dok se večeras u drugom kolu sastaje sa Amerikance­m Tenisom Sandgrenom.

- Jelena Medić

Uslovi u Njujorku, kažu oni koji su na licu mesta, na granici su izdržljivo­sti. Velika vlaga pravi ozbiljne probleme takmičarim­a, a organizato­ri poslednjeg grend slema u sezoni uveli su pravilo da posle tri odigrana seta (ukoliko se meč ne završi sa 3:0) teniseri imaju desetominu­tnu pauzu. S druge strane, teniserke od početka mečeva mogu da zatraže pauzu kad god osećaju nelagodnos­t na terenu.

Nemilosrdn­o njujorško leto na svojoj koži je oseti i Novak Đoković u meču prvog kola. Naš teniser se borio i izborio sa upornim Mađarom Martonom Fučovičem (6:3, 3:6, 6:4, 6:0), ali je tokom meča imao problema sa organizmom. Prvo je zatražio pomoć kardiologa, a zamolio je i da mu se kofa postavi blizu stolice, ako bude osetio mučninu i bude morao da povraća.

Nije ovo prvi put da Nole igra iscrpljuju­će mečeve. Protiv Conge u Australiji 2010, potom Rodika 2009. i 2013. u Njujorku, baš kao i Monfisa 2016. u Velikoj jabuci, Srbin je morao da se nosi sa vrlo teškim uslovima na terenu.

- Kada su velike vrućine ili teško vreme, sve je poremećeno. I balans, i koncentrac­ija, i položaj tela u odnosu na udarac. Sve se apsolutno poremeti. Postaneš sporiji na terenu, a ako si spor u dinamičnom sportu, onda automatski postaje sve dva ili tri puta teže. S druge strane, prosto morate da prihvatite situaciju onakva kakva ona jeste i da probate da nađete način da preživite - rekao je Nole posle meča.

Njujork voli Novaka zato što je veliki šoumen, pa im je Đoković posle meča, priredio malo zabave. Upitavši ga kako su proveli eli desetominu­tnu pauzu zu između trećeg i četvrtog seta, Nole je kazao:

- Marton i ja smo imali ledene kupke u kadama jedan an pored drugog. Bili smo goli i, da znate, osećaj je bio fenomenala­n. alan. Borite se sa nekim dva i po sata, a onda uđete e u svlačionic­u i meč još uvek k nije gotov, već ste zajedno goli u ledu. Moram da kažem em da je to bio veličanstv­en osećaj - rekao je u svom stilu lu šesti teniser sveta.

Da još jednom nom vide svog ljubimca na a delu, navijači će imati i priliku već večeras, kada da Nole bude bio bitku sa Tenisom Sandgrenom, 61. 1. igračem na

ATP listi. Nji Njih dvojica su do sada jednom podelili megdan, m pre dva meseca m u Vimbldonu Vimbldonu, kada je Novak slav slavio sa 6:3, 6:1, 6:2. Đ Đoković će tako ima imati priliku da “osvet “osveti” Viktora Troicko Troickog, kog je Sandgren u prvom kolu nadigra nadigrao.

Ne bi Novak Nova trebalo da ima bilo kak kakvih problema sa Teniso Tenisom, a ako sve bude po planu, i plasira se u treću rundu, run u njoj će igrati igra protiv boljeg iz meča Đere - Gaske koji s se takođe sastaju danas. Na t teren će i Aleksandra Krunić koju očekuje meč protiv B Belgijanke Kirsten Flipkens.

Ako pobedi Sandgrena, u 3. kolu će igrati sa boljim iz meča Đere - Gaske

 ??  ?? nisu poMagali ni peškiri sa ledoM: novak đoković Je Morao
da zatraži poMoć kardiologa zbog vrućine
nisu poMagali ni peškiri sa ledoM: novak đoković Je Morao da zatraži poMoć kardiologa zbog vrućine
 ??  ?? Junački izdržao napore i danas igra u 2. kolu protiv sandgrena
Junački izdržao napore i danas igra u 2. kolu protiv sandgrena

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia