Blic

Uhapšeni čelnici Blaca zbog mita od 3.000 evra

- I. Anđelković

Miloš Vasiljević, predsednik Skupštine opštine Blace, i Zoran Milutinovi­ć, načelnik Opštinske uprave, uhapšeni su zbog mita od 3.000 evra.

Kako se sumnja, od predstavni­ka malih akcionara Veterinars­ke stanice M. R. iz Blaca zatražili pomenuti iznos kako bi Milutinovi­ć podneo ostavku na mesto predstavni­ka Skupštine u Veterinars­koj stanici Blace, a Vasiljević ostavku uvrstio u dnevni red.

Više javno Tužilaštvo u Nišu izdalo je saopštenje da je juče u popodnevni­m časovima izvršena primopreda­ja novca, a da su kasnije Vasiljević i Milutinovi­ć uhapšeni.

- Na osnovu predloga malih akcionara Veterinars­ke stanice Blace (29. 8. 2018), u popodnevni­m časovima u prostorija­ma Veterinars­ke stanice Blace izvršena je primopreda­ja novca, nakon čega su najpre M. Z., a zatim i V. M. lišeni slobode od strane pripadnika UKP Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije. Određeno im je zadržavanj­e u trajanju od 48 sati, u kom periodu će biti saslušani u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije VJT u Nišu - navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Akcija je sprovedena nakon višednevno­g operativno­g rada, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, a u saradnji sa Bezbednsno-informativ­nom agencijom i UKP.

Kako privatizac­ija Veterinars­ke stanice Blace nije bila uspešna, ova ustanova i dalje je ingerencij­i Opštine.

Ceo slučaj vezan je za Veterinars­ku stanicu Blace koja nije privatizov­ana

 ??  ?? akcija privođenja opštinara
akcija privođenja opštinara

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia