Blic

Stradao na prvom letu motornim zmajem

- B. Vučković

Srđan Džoganović (39) iz sela Bajša kod Bačke Topole poginuo je u četvrtak ujutru nakon pada motornog zmaja kojim je prvi put samostalno upravljao.

Do nesreće sa smrtnim ishodom došlo je oko 6.30 sati, samo nekoliko stotina dalje od aerodroma u selu Bikovo kod Subotice, gde je Džoganović imao obuku za upravljanj­e motornim zmajem.

Još uvek nisu poznati zvanični uzroci nesreće, ali u Aeroklubu „Ivan Sarić“, čiji član je bio i nastradali Srđan Džoganović, kažu da je prema njihovim informacij­ama letelica bila ispravna i da se najverovat­nije mladiću nešto dogodilo.

- Imao je oko 20 časova obuke i jutros je prvo leteo s instruktor­om, zbog čega i znamo da je letelica bila sasvim u redu. Krenuo je zatim na svoj prvi samostalni let. Trebalo je da napravi školski krug i da sleti. Međutim, prilikom na mestu zaokreta on je nastavio da kruži. Posle tri kruga letelica se srušila. Bio je svega tri minuta u vazduhu - kažu svedoci na aerodromu.

Ništa, prema rečima stručnih ljudi, nije ukazivalo da bi moglo doći do nesreće, a rano letenje je inače uobičajeno zato što je tada mirno, kažu na aerodromu.

Hitna pomoć je pozvana u 06.35 časova i ekipa je stigla za svega desetak minuta na mesto nesreće, međutim, lekari su mogli samo da konstatuju da je Džoganović preminuo na licu mesta nakon pada. Policija je izvršila uviđaj, a uzrok nesreće treba da utvrdi komisija Direktorat­a civilnog vazduhoplo­vstva Srbije. Ubrzo nakon uviđaja, na privatnoj njivi uz sam aerodrom, JKP „Pogrebno“iz Subotice je odnelo telo nastradalo­g čoveka. „Blic“saznaje da je Srđan Džoganović bio preduzetni­k i da nije bio oženjen. Njegovo telo poslato je na obdukciju, a datum sahrane biće saopšten naknadno.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia