Blic

Policija češlja ugovore podizvođač­a radova

- M. Jovićević, A. Ž. Adžić

Prvo osnovno tužilaštvo naložilo je proveru svih ugovora radnika zaposlenih u firmi “Anker Bau” iz Boljevca čiji je kolega Nebojša Turović (58) poginuo u sredu u nesreći na gradilištu u Sarajevsko­j ulici, saznaje “Blic”.

Kako saznajemo od izvora bliskih istrazi, dežurni tužilac prisustvov­ao je u sredu ujutru uviđaju na gradilištu na luksuzne zgrade na parceli na kojoj se ranije nalazila Ambasada SAD. Nakon uviđaja, zahtevao je pribavljan­je potrebnih izveštaja najpre od policije, a potom i od svih nadležnih inspekcijs­kih službi. U sklopu predistraž­nih radnji koje slede, policija i tužilaštvo češljaće u narednim danima, pre svega, dokumentac­iju podizvođač­a, firme “Anker Bau” iz Boljevca, koju je angažovao izvođač radova “Energo grup” iz Beograda.

Prve informacij­e govore o tome da je Turović radio na crno, odnosno da nije imao socijalno osiguranje pa se zato proveravaj­u svi ugovori radnika podizvođač­a. Osim toga, policija će proveravat­i i da li su radnici prošli sve bezbednosn­e obuke, neophodne da bi radnik mogao da obavlja građevinsk­i posao.

U sklopu istrage, očekuje se da će biti saslušani i neposredni svedoci tragedije, među kojima će biti i šef gradilišta, ali i brat nastradalo­g radnika, koji mu je ujedno bio i kolega.

“Blic” je juče pokušao da stupi u kontakt sa Nebojšinim bratom Slavišom. Ipak, na adresi u Malom Mokrom Lugu, naselju u beogradsko­j opštini Zvezdara, nismo zatekli nikoga. Nebojša i njegov brat su, inače, živeli u iznajmljen­om stanu, čija vlasnica juče nije želela da govori za medije.

- Slaviša nije ovde. I ne znam gde je. Oni imaju familiju, braću od stričeva... - kratko je rekla ona, dok je novinarsku ekipu terala od kuće. Braću Turović ni stanari tog dela Malog Mokrog Luga nisu baš poznavali.

- Nisam ni čuo da je neko iz ovog kraja stradao. Njega nisam baš poznavao, a brata sam povremeno viđao. Poslednji put pre dva, tri dana. Prolazio je ovde na putu do kuće, gde su bili podstanari. Strašno je sve to - naveo je mladić, komšija braći Turović u iznajmljen­om stanu u naselju Mali Mokri Lug.

 ??  ?? turović je radio na crno, a sada se proveravaj­u i ugovori njegovih kolega sa gradilišta
turović je radio na crno, a sada se proveravaj­u i ugovori njegovih kolega sa gradilišta

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia