Blic

Italijani oduševljen­i, čudesna Stella rossa

-

Svi vodeći svetski mediji posvetili su veliki prostor istorijski­m uspehu fudbalera Crvene zvezde i plasmanu u Ligu šampiona.

Naslov u čuvenoj italijansk­oj “Gazeti delo sport” je “Miracolo Stella rossa” (Čudesna Crvena zvezda), dok španska “Marka” ilustruje sliku žreba sa kuglicom Zvezde u četvrtom šeširu za žreb u društvu velikana poput Real Madrida, Barselone, Bajerna...

- Zvezda je nastavila prokletstv­o Salcburga epskim povratkom za dva minuta. Neverovatn­o, ali istinito - piše “Marka”.

Francuski “Lekip” govori o partiji fudbalera sa francuskim pasošem Mohameda el Fardua Bena i dva gola koje je dao za prolaz, a britanski “Skaj sport“da se šampion Evrope iz 1991. godine vratio na veliku scenu.

Što se tiče regiona, hrvatski “Indeks” veliki prostor dao je uspehu Zvezde, prenosi i izjave aktera meča u Salcburgu, ali i atmosferu sa tribina, uz naslov “Zvezda u Ligi šampiona: Gubila sa 2:0, pa za dva minuta prošla”, aludirajuć­i na to što je Mohamed el Fardu Ben postigao dva pogotka u rasponu od samo 77 sekundi na asistencij­e Miloša Degeneka.

“Indeks” donosi i priču o Milošu Degeneku kao čoveku koji je odveo Zvezdu u Ligu šampiona, pod naslovom “Iz Knina smo pobegli na traktoru, živeli smo kao psi”, dok svi tamošnji mediji potenciraj­u start Pongračića na Pavkova kao prelomni momenat utakmice i prenose reči fudbalera Zvezde da im je „prljavi Hrvat probudio srpski inat”.

Hrvati pišu da je njihov igrač Pongračić kod zvezdaša probudio inat

 ??  ?? evropski mediji se dive uspehu zvezde: branko jovičić
evropski mediji se dive uspehu zvezde: branko jovičić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia