Blic

Sada će svi igrači hteti da dođu na Marakanu

- D.Dragičević

Ima tu brojnih pogodnosti i svom bivšem klubu želim da uživa u velikom trenutku, kaže za “Blic” još jedan član zlatne generacije 1991.

Sam plasman u Ligu šampiona je ogroman uspeh, ali sad u grupnoj fazi treba biti realan, jer će Crvena zvezda da igra sa najboljim evropskim timovima koji ulažu stotine miliona evra, poručio je Robert Prosinečki, legendarni fudbaler i bivši trener beogradsko­g tima.

Crvena zvezda je nakon 26 godina izborila grupnu fazu Lige šampiona, a uspeh njegovog bivšeg tima i te kako je obradovao sadašnjeg selektora fudbalske reprezenta­cije Bosne i Hercegovin­e.

- Fantastiča­n rezultat za Zvezdu. Sam plasman u grupnu fazu je ogroman uspeh i to je trenutno najvažnije. Ne bih o taktičkim detaljima i samoj utakmici, jasno je da su momci pokazali veliki karakter i borbenost, jer su uspeli da se vrate nakon 0:2. Ušli su u elitu i to je najbitnije – istakao je Prosinečki u razgovoru za “Blic”.

Beogradski tim će u nastavku imati šest jakih mečeva. Kako je razgovor pravljen pre žreba, nisu se znali protivnici Zvezde u grupnoj fazi.

- Bez obzira na to ko bude u grupi, treba biti realan. Zvezda će igrati sa najboljim timovima u Evropi. Najvažnije je da se vratila među velikane. Siguran sam da će se ekipa maksimalno boriti protiv svakog rivala ali i da će sa druge strane biti timovi koji ulažu stotine miliona evra.

Momci su pokazali veliki karakter i borbenost, jer su uspeli da se vrate od 0:2. Ušli su u elitu, a to je najvažnije, kaže Robert Prosinečki

Ovaj plasman treba iskoristit­i jer će doneti veliku finansijsk­u korist i ne samo to, već će lakše biti dovoditi i igrače. Ima tu brojnih pogodnosti i treba uživati u tim mečevima – poručio je Prosinečki navijačima crveno-belih.

Bivši trener Zvezde ističe da nije upoznat sa situacijom u klubu, ali da je jasno da iz godine u godinu napreduju. Nakon grupne faze Lige Evrope, sad je došla i Liga

šampiona.

- Iskreno nisam dugo u konktaktu sa ljudima u klubu tako da ne znam šta je donelo ovaj uspeh. Sigurno da ima puno faktora a najvažniji je dobar i kvalitetan rad. To se dokazalo na terenu. Posložilo se mnogo toga. Popravila se finansijsk­a situacija, ekipa je dobro posložena i na kraju je došao rezultat – dodao je za kraj legendarni Žuti.

 ??  ?? roBert Prosinečki je od 2010. do 2012. godine Bio trener crvene zvezde
roBert Prosinečki je od 2010. do 2012. godine Bio trener crvene zvezde

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia