Blic

PRUžA PRILIKU MLADIM FUDBALERIM­A PARTIZANA O KOJIMA SE PRIČA U EVROPI ki novi klinci iz Humske

- Godina XXII, broj 7738 -

2009, kada je otišao na Jahorinu i učestvovao na kampu Partizana. Milanu Ristiću, Partizanov­om “lovcu na talente”, potencijal mladog Markovića je odmah zapao za oko i već posle kampa ponuda crno-belih bila je pred roditeljim­a, a bez razmišljan­ja je prihvaćena. I, korak po korak, dete iz Bijeljine postajalo je ono čime se sada diči. Dete Humske.

- Mi deca Humske imamo razvijen šampionski mentalitet - rekao je Svetozar Marković. I već tu se vidi da on smatra sebe, kao i ostale crno-bele, predodređe­nim na uspeh. Naravno, podrazumev­a se da je svaka porcija sportskih uspeha servirana samo posle ogromnog rada “iza kulisa”, kroz brojne i posvećene treninge. Njegove igre primetio je i slavni Mančester junajted koji je odmah želeo da Markovića dovede na “Old Traford”, ali je Partizan odbio ponudu. Isto važi i za Romu, čija je uprava pripremila osam miliona evra za Partizanov­og štopera.

Armin Đerlek je na putu da postane naslednik Saše Ilića. Mladi Novopazara­c je početkom godine na zimskim pripremama Partizana na Kipru pokazao da je ispred vršnjaka. Po stilu igre, Armina porede sa Ademom Ljajićem.

- Drago mi je kada me upoređuju sa Ademom. On je veoma kvalitetan igrač, dobar tehničar, majstor sa loptom. Voleo bih da imam karijeru nalik njegovoj - izjavio je Đerlek, koji je rođen 15. jula 2000. godine.

Mladi fudbaler Partizana ne krije da sanja o dresu seniorske reprezenta­cije.

- Bio sam kapiten pionirske i kadetske selekcije Srbije. Odigrao sam veliki broj utakmica i postigao dosta golova. Vrhunac reprezenta­tivne karijere su mi dva evropska prvenstva sa nepunih 17 godina. Maštam o dresu A reprezenta­cije. Nadam se da će mi se taj san ispuniti - podvukao je Đerlek.

Pored dvojice supertalen­ata, Zoran Mirković pod svojom komandom ima još nekoliko mladih fudbalera koji bi tek trebalo da dostignu zenit. Jedan od njih je Danilo Pantić (21), koji je sa 18 godina prešao u Čelsi. Nažalost, nije dobio priliku u velikom klubu, tako da se posle brojnih pozajmica vratio u Humsku, gde ove sezone igra u reprezenta­tivnoj formi. Na 12 mečeva zabeležio je po tri gola i asistencij­e i bez premca je najbolji fudbalera Partizana.

Sličnu životnu priču ima i Marko Janković (23) koji, za razliku od Pantića, nije otišao u Englesku, već u Grčku, gde je postao član Olimpijako­sa. Janković je morao da se probija preko OFK Beograda i Maribora, a ove sezone je pokazao raskoš talenta.

U startnoj postavi crno-belih su još dva 23-godišnjaka, Saša Zdjelar i Nebojša Kosović, dok je godinu dana stariji Ognjen Ožegović. Očigledno je da Partizan ima dobru osnovu za budućnost, a to smo mogli da vidimo i ove sezone u kvalifikac­ijama za Ligu Evrope, posedno u dvomeču sa Bešiktašom.

 ??  ?? trener zoran mirković je nastavio sa praksom da šansu daje mladim igračima
trener zoran mirković je nastavio sa praksom da šansu daje mladim igračima
 ??  ?? za armina đerleka se već raspituju veliki evropski klubovi
za armina đerleka se već raspituju veliki evropski klubovi
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia