Blic

Radovao se ćerkici, sad sahranjuje ženu i bebu

Suzana i Vitomir su se voleli više nego iko, sve su radili zajedno, sa velikom radošću su iščekivali rođenje ćerkice - a, eto, umesto slavlja, sada sahranjuje­mo i nju i bebu. Ovo je strašna, nezapamćen­a tragedija...

- BRANKO JANAČKOVIĆ

Suzana Bogdanović (33) preminula, dok je beba koju su lekari izvadili carskim rezom izdahnula u bolnici. Njen suprug Vitomir je preživeo, a u njih se zakucao “mercedes” hrvatskog državljani­na Žarka

Ovako govore rođaci i prijatelji tragično nastradale trudnice Suzane Bogdanović (33) koja je preminula u sredu u Kliničkom centru u Nišu od zadobijeni­h povreda u strašnom udesu na putu Prokuplje - Gornja Stražava, dok je beba, koju su lekari izvadili carskim rezom odmah posle nesreće, izdahnula juče ujutro na Dečjoj internoj klinici u Nišu.

PREGLED

Suzana koja je bila u devetom mesecu trudnoće nalazila se sa suprugom u automobilu marke “sitroen”, kada se 29. avgusta oko 11.15 sati u njih zakucao “mercedes” kojim je upravljao hrvatski državljani­n Žarko P. (43), a koji je, prema prvim informacij­ama, prešao u suprotnu traku!

- Bili su do Doma zdravlja da Suzana uradi analize jer se bližio čas porođaja. Veoma su se radovali jer je za desetak dana trebalo da se porodi. Imaju dva sina Stefana (14) i Danila (11) pa ih je vest da će dobiti ćerkicu veoma radovala. Usput su svratili do prodavnice po brašno, šećer i druge potrepštin­e. U povratku, nadomak sela Donja Stražava, na njih je naleteo “mercedes” koji je u krivini prešao u njihovu traku. Od siline udara, odbacio ih je u jarak - pričaju prijatelji koji su se juče okupili u porodičnoj kući Bogdanović­a u Kostenici kod Prokuplja.

PITALA ZA MUŽA Koliko je to bio jak udarac, svedoči i to što je Suzani pojas kojim je bila vezana

isekao majicu. Uspela je, prema rečima prijatelja, ipak da sama izađe iz kola i kaže: “Vitomire, jesi li dobro”, a onda se srušila na zemlju. Vitomir je odmah priskočio u pomoć supruzi koja je bila na desetak dana od porođaja.

- Suzana je posle pada na zemlju odmah počela da modri u licu, iza ušiju. Izvukao joj je jezik da se ne uguši, pružio veštačko disanje. Hitna pomoć je prevezla do bolnice u Prokuplju gde su bebu odmah izvukli carskim rezom, a potom ih, pod policijsko­m pratnjom transporto­vali do Kliničkog centra u Nišu. Tamo je utvrđeno da je Suzana strašno povređena - imala je povredu karlice, rascep materice, povredu lobanje. Istog dana u 18 časova umrla je. Sutradan je umrla i njena beba u bolnici. Nije živela nijedan ceo dan - pričaju očajni rođaci i poznanici.

“ŽENA ČELIK”

Oni su posebno kivni na vozača “mercedesa” jer kažu da nije pritekao u pomoć povređenoj trudnici.

- Vitomir je vikao: “Žena mi umire, pomozite!” On je izašao iz kola sa nekom devojkom i umesto da mu pomognu, zagrlili su se. Da li od straha ili sreće što nisu povređeni, ne znam. Otišli su onda iznad krivine navodno da zaustavlja­ju vozila da neko ne naleti na njih. Eto, slučaj je hteo da se baš taj luksuzni “mercedes” zakuca u njih. Vozač je rekao da je navodno vozio 40 kilometara na čas. Pa što su se onda otvorili vazdušni jastuci? “Sitroenu” je smrskan ceo prednji deo, mora da je išao 100 na sat - kivni su prijatelji i rođaci porodice Bogdanović.

Suzana je, kažu, bila “žena čelik”: sa Vitomirom je rame uz rame radila sve muške poslove, zimi su rezali marele, jabuke i drugo voće samo da obezbede prihode za porodicu. Kuću su gradili sami, ciglu po ciglu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? „sitroen“u kojem su bili bogdanović­i vitomiru su ostala dvojica sinova bračni par radovao se ćerkici koja, nažalost, nije preživela brutalan udes
„sitroen“u kojem su bili bogdanović­i vitomiru su ostala dvojica sinova bračni par radovao se ćerkici koja, nažalost, nije preživela brutalan udes

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia