Blic

Šaranoviću preti 40 godina robije zbog ubistva

- .B.B.

Vladimir Šaranović (42) nije se žalio zbog potvrđivan­ja optužnice kojom se tereti za ubistvo advokata Vladimira Zreleca 1. decembra 2015. godine. Samim tim, optužnica je nakon zakonskog roka za ulaganje žalbi postala pravosnažn­a, te se u narednom periodu očekuje zakazivanj­e suđenja.

Šaranović se optužnicom tereti za krivična dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora i neovlašćen­a proizvodnj­a i stavljanje u promet opojnih droga, zbog marihuane koja je pronađena u stanu u kojem je boravio sa suprugom.

Optužnicom je zbog marihuane obuhvaćena i njegova supruga, koja se tereti za krivično delo neovlašćen­a proizvodnj­a i stavljanje u promet opojnih droga.

Više od dve godine nakon ubistva Zreleca, Šaranović je bio u bekstvu, sve do hapšenja 9. januara ove godine u okolini Zrenjanina po poternici Višeg suda u Beogradu.

Od tada se nalazi u pritvoru koji mu je poslednji put produžen 24. avgusta.

Na saslušanju u tužilaštvu branio se ćutanjem, odnosno iskoristio je pravo da ne iznosi odbranu.

Podsećanja radi, on se sumnjiči da je iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrešetao advokata Zreleca, koji je bio branilac njegovog rođaka Slobodana Šaranovića, koji je u februaru 2017. godine ubijen u Budvi. Tri nedelje nakon napada, beogradski advokat je podlegao povredama.

Advokat Zrelec podlegao je povredama tri nedelje nakon što je izrešetan na Vračaru u mafijaškoj sačekuši

 ??  ?? branio se Ćutanjem: vladimir šaranoviĆ
branio se Ćutanjem: vladimir šaranoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia