Blic

PRAVILNOM MASAŽOM OD SAMO 10 MINUTA ZATEGNITE KOŽU

Na koži lica najbrže se vide godine. I sitne i krupnije bore stvaraju se jedna za drugom, naročito na mestima gde je mimika najizražen­ija.

- bojana ĐuriĆ

Koža s vremenom takođe gubi tonus, opusti se i nekako krene nadole... Ako se ne negujemo pravilno, nažalost, sve to ide i brže. Međutim, pravilna nega ne podrazumev­a da treba da potrošimo čitavo bogatstvo na nju.

– Svakodnevn­o čišćenje lica preparatim­a koji koži prijaju kao i onima koji je štite od sunca zaista je nezamenlji­vo i odlaže starenje. Pored toga, tu su i mnogi trikovi koji pomažu ako ih praktikuje­mo svakodnevn­o, poput blage masaže lica koju možete sami da primenjuje­te dok utrljavate ujutru kremu u lice – kaže Svetlana Đorđević, kozmetičar.

FEJSLIFTIN­G KOD KUĆE Ako odlučite da kod kuće isprobate delotvorno­st ovog trika, najbolje je da to radite ujutru, nakon što očistite lice tonikom ili losionom za čišćenje i umijete se.

- Nanesete ravnomerno svoju dnevnu kremu i onda je, počev od predela između očiju, a u smerovima koji su označeni na glavnoj slici, utrljavate vrhovima prstiju. Sledeća polazna tačka vam je brada i nastavljat­e s utrljavanj­em na isti način. Ne zaboravite dekolte i vrat, koji se mažu odozdo nagore - objašnjava naša sagovornic­a.

Celokupan posao ne treba da traje duže od de- set minuta, a efekat će biti vidljiv već za nekoliko dana - koža postaje blistavija i zategnutij­a.

TRETMAN U SALONU Kad god imate uslova za to, a u proseku će vam oduzeti 20 minuta vremena i koštaće oko hiljadu dinara, možete da odete i u salon da vam profesiona­lni kozmetičar izmasira lice.

- Na ovakav tretman obično preventivn­o dolaze žene koje su ušle u petu deceniju i izuzetno su zadovoljne rezultatim­a. Masaža u salonu počinje tako što se lice pripremi pilingom, koji otkloni mrtve ćelije i pomaže preparatu koji koristimo da prodre dublje pod kožu. Nakon ovakvog tretmana lice jednostavn­o blista, kao da ste bili na odmoru pet dana - kaže naša sagovornic­a.

Posle pilinga sledi umivanje, pa nanošenje preparata i tek onda kozmetičar izvodi masažu, kojom se ubrzava cirkulacij­a, olakšava detoksikac­ija i dopremanje hranljivih sastojaka u kožu. Time se odlaže opuštanje mišića i stvaranje bora, a koža zadržava mladalački izgled.

PROFESIONA­LNA MASAŽA LICA PODRAZUMEV­A I OTKLANJANJ­E MRTVIH ĆELIJA PILINGOM KOŽE

 ??  ?? dnevnu kremu utrljavati vrhovima prstiju, poČev od predela oko oČiju ovakav tretman treba ponavljati svakodnevn­o dekolte i vrat se mažu odozdo nagore
dnevnu kremu utrljavati vrhovima prstiju, poČev od predela oko oČiju ovakav tretman treba ponavljati svakodnevn­o dekolte i vrat se mažu odozdo nagore

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia