Blic

Majdanpek birao vlast, u igri bilo sedam lista

- AGENCIJE

Izbori za lokalnu skupštinu opštine Majdanpek održani su juče, a izlaznost birača koji su mogli da glasaju za sedam izbornih lista do 16 sati bila je rekordnih 41,3 odsto.

To znači da je četiri sata pre zatvaranja biračkih mesta u ovom gradu glasalu 7.155 upisanih birača, izjavio je medijima predsednik Opštinske izborne komisije Miloš Jovanović. Prema njegovim rečima, na biralištim­a - 41 koliko ih je otvoreno juče ujutru - nisu zabeležene veće nepravilno­sti. Izlaznost birača u ovom gradu rasla je iz sata u sat i tako do popodnevni­h časova dosegla rekordan nivo za ovo mesto. Najveća izlaznost do 14 sati bila je u selu Leskovo - čak 73,16 odsto.

Inače, opštinska izborna komisija proglasila je izborne liste “Aleksandar Vučić - Zato što volimo Majdanpek”, “Milan Krkobabić - PUPS - I Majdanpek je Srbija” i “Ivica Dačić i Dragan Marković Palma SPS - Jedinstven­a Srbija”. Na izborima su učestvoval­e i liste “Doktor Marko Radulović - Srpski pokret

Dveri”, “Vlaška stranka Most”, “Vlaška stranka” i lista Grupe građana “Dosta je bilo - Upalimo svetlo”. Biračka mesta bila su otvorena do 20 sati. Skupština opštine Majdanpek ima 31 odborničko mesto, a za mandate u lokalnom parlamentu predloženo je 149 kandidata za odbornike. Na prethodnim lokalnim izborima u ovoj opštini, koji su održani 7. septembra 2014. godine, takođe je učestvoval­o sedam izbornih lista,

od kojih su četiri obezbedile odborničke mandate. Tada je SNS imao 17 odbornika, DS osam, koalicija oko SPS pet odbornički­h mandata, a lista nacionalni­h manjina “Vlaška stranka” jedan mandat. Pre četiri godine u majdanpečk­oj opštini bilo je upisano 18.347 birača, a njih 58,6 odsto izašlo je na biračka mesta. Vladajuću većinu činili su SNS i koalicija SPS-PUPS-JS-SDPS, a u opoziciji su bili DS i Vlaška stranka.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia