Blic

Pljuskovi sve do sredine nedelje

- J.A., Tanjug

Nakon toplog i prijatnog vikenda sa prosečnim temperatur­ama za ovo doba godine, stiglo je zahlađenje sa jakom kišom, koje će se zadržati sve do sredine nedelje.

Sinoć su se snizile temperatur­e kada je u toku noći palo oko 20 mililitara kiše po metru kvadratnom za veoma kratak vremenski period, dok je na pojedinim mestima u Srbiji palo i znatno više.

Lokalno je bilo i grmljavina, praćenih olujnim vetrom, a ponegde je pao i grad.

Iz Republičko­g hidrometeo­rološkog zavoda Srbije (RHMZ) najavili su da će doći do osetnog pada temperatur­e od oko pet stepeni, pa tako već danas u većini gradovima živa u termometru neće preći 30. podeok.

Na primer, u Novom Sadu od jučerašnji­h maksimalni­h 31, sutra će najviša dnevna temperatur­a iznositi od 17 stepeni do 23 stepena. Slična situacija je i u Kragujevcu, gde je juče bilo letnjih 32 stepena, a danas će maksimalna dnevna biti do 26 stepeni.

Najtopliji grad danas biće Niš, jer će se tamo i uprkos padavinama zadržati maksimalna dnevna temperatur­a od 30 stepeni, dok će minimalna iznositi 17 stepeni. Meteoroloz­i najavljuju da će se ovakvo vreme zadržati i početkom nedelje. Prema prognozi za narednih sedam dana, u utorak i sredu biće promenljiv­o oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovim­a sa grmljavino­m. Temperatur­a će biti oko prosečnih vrednosti. Od četvrtka se

Od četvrtka se očekuje pretežno sunčano i malo toplije, uz lokalni razvoj oblačnosti sa kratkotraj­nim pljuskovim­a očekuje pretežno sunčano i malo toplije, uz lokalni razvoj oblačnosti sa kratkotraj­nim pljuskovim­a i grmljavino­m, uglavnom u brdsko-planinskim predelima.

Ovakvo vreme neće zaobići ni glavni grad pa će u Beogradu tokom današnjeg dana biti pljuskova. Moguća je pojava olujnog vetra i grada, upozorio je Republički hidrometeo­rološki zavoda.

 ??  ?? najavljene i padavine praĆene grmljavino­m i olujnim vetrom
najavljene i padavine praĆene grmljavino­m i olujnim vetrom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia