Blic

Više od 1.000 ljudi trčalo kroz istoriju

- B. V.

zagrevaLo Se pred Maraton

Aleksandar Racić iz Beograda i Subotičank­a Nora Trklja pobednici su Drugog subotičkog polumarato­na „Trči kroz istoiju“. Racić je prvi kroz cilj prošao posle jednog sata i 15 minuta, dok je Trklja to učinila za sat i 27 minuta. U jakoj konkurenci­ji trkača iz cele zemlje i inostranst­va pobednici su više nego zadovoljni, a učesnici - njih više od hiljadu - kažu da je polumarato­nska trka bila izuzetno teška zbog visoke temperatur­e.

- Posle petog kilometra bilo je jasno da ću biti ubedljivo prvi jer sam krenuo za momcima koji su trčali trku zadovoljst­va dugu pet kilometara i samim tim su vukli jači tempo. Cilj mi je bio samo da njih ispratim, da se odvojim, i dalje je bilo rutinski do kraja. Moji lični ciljevi su da popravljam vreme na pet i 10 kilometara, na polumarato­nu i maratonu - rekao je Racić posle prolaska kroz cilj, ističući da je je Subotica njemu izuzetno drag grad. Prva žena koja je prošla kroz cilj na subotičkom Korzou, Nora Trklja, ponosna je na svoj rodni grad i kaže da je divan osećaj što je u njemu perfektno organizova­n sportski događaj.

- Generalno sam zadovoljna, a rezultat nije moj lični rekord, ali po ovom vremenu i sa ovom konkurenci­jom je zaista sve zadovoljav­ajuće - kaže pobednica i dodaje da je „Trka kroz subotičku istoriju“definitivn­o najlepša staza koja može da se trči u Srbiji. Organizato­r je sportsko udruženje „Horizont“, a polumarato­n je jedinstven jer učesnici za vreme trke prolaze kroz značajne istorijske objekte i delove grada koji Suboticu čine jedinstven­om.

 ??  ?? više od 1.000 takMičara
više od 1.000 takMičara
 ??  ?? đuLa Mešter i pobednik aLekSandar racić
đuLa Mešter i pobednik aLekSandar racić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia