Blic

Kamere snimile bombaša?

Policija je uzela snimke nadzornih kamera iz Ulice Ljutice Bogdana 2 za koje se veruje da su snimile trenutak eksplozije automobila koji je koristila Dušica Jakovljevi­ć, voditeljka “Pinka”, kao i samog bombaša, saznaje “Blic”.

- Ljubomir tozev, mihailo joviĆeviĆ

Prema nezvanični­m saznanjima kojima raspolažem­o, inspektori MUP-a koji rade na rasvetljav­anju tog slučaja, juče su se nakon uviđaja na mestu eksplozije uputili u stan predsednik­a skupštine stanara zgrade u Ljutice Bogdana 2. Od njega su tražili i dobili snimke koje su kamere napravile u subotu ujutru kada je stanare ove zgrade oko 8.30 ujutru prenerazil­a razorna eksplozija u kojoj je potpuno uništen “džip” u vlasništvu Beograđani­na Dragana Milića. Milićevo vozilo su, kao što smo pisali, koristili Dušica i njen dečko Jovan Aleksić.

- Policija je uzela snimke na kojima je zabeleženo kretanje ljudi pre i posle eksplozije, kao i sama detonacija. Kamere se nalaze na ulazu u zgradu i veruje se da su snimile bombaša koji je odgovoran za brutalni napad. Te kamere, navodno, pokrivaju i deo parkinga na kom je došlo do eksplozije pa bi snimci zato mogli biti i te kako upotreblji­vi - kaže naš izvor upoznat sa slučajem.

Nema sumnje da će inspektori koristiti snimke kamera u daljoj istrazi i potrazi za osumnjičen­im, ali se postavlja pitanje koliko je snimak čist i da li će osim konstituci­je napadača i odeće koju je nosio - moći da rekonstrui­šu i njegovo lice i izrade foto-robot koji bi mogao da se koristi u istrazi. Ako to bude slučaj, istraga će biti znatno olakšana. Ipak, postoji bojazan da je bomba postavljen­a noć pre detonacije, što bi znatno smanjilo mogućnost da su kamere zabeležile kretanje bombaša.

U ovom trenutku, i pitanje motiva napada nameće se kao posebno bitno. Naime, sama voditeljka “Pinka” ne veruje da je bomba bila njoj namenjena (vidi okvir), a u to da je ona bila meta napada ne veruje ni policija. Umesto toga, inspektori ispituju saznanja da je meta paklene mašine bio njen dečko Jovan Aleksić. On je, kako smo ranije pisali, kum ubijenog Dragoja Trišića (44), a policiji je poznat odranije. Ubistvo Trišića do danas nije rasvetljen­o, a istraga se račva u nekoliko pravaca. Prema operativni­m informacij­ama, Aleksić je povezivan i sa osobama iz kriminogen­og miljea.

 ??  ?? od siline detonacije stanarima u ljutice bogdana popucali prozori
od siline detonacije stanarima u ljutice bogdana popucali prozori
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia