Blic

Bajević savetnik selektora Srbije

Legendarni as Veleža mogao bi da posle 11 godina ponovo radi u srpskom fudbalu i predstavlj­ao bi ogromno pojačanje u stručnom štabu „orlova“.

- Veljko ivanoviĆ

Fudbalska reprezenta­cija Srbije i njen strateg Mladen Krstajić mogli bi da dobiju veliko pojačanje u stručnom štabu, jer je mesto savetnika selektora ponuđeno legendarno­m Dušanu Bajeviću, saznaje „Blic“. On je pre samo nekoliko dana napustio grčki AEK i funkciju izvršnog direktora, nakon što je taj klub izborio grupnu fazu Lige šampiona, a kako saznajemo, najozbiljn­ije razmišlja da prihvati ovaj poziv.

To bi bio njegov veliki povratak u srpski fudbal i nema dileme da bi značajno doprineo radu stručnog štaba, jer se dobro zna šta je legendarni Dušan Bajević uradio u Grčkoj, pošto je pravio čuda u kom god klubu da je bio.

Ukoliko prihvati poziv i postane savetnik selektora reprezenta­cije Srbije, to bi značilo da će posle 11 godina ponovo raditi u našoj zemlji, pošto je taj period prošao otkako je napustio klupu FK Crvena zvezda usred prolećnog dela sezone.

Rezultati Dušana Bajevića kao trenera su impozantni. Fudbalere AEK-a je četiri puta predvodio do šampionski­h titula, kao igrač je dva puta bio prvak Grčke, dok je uspehe beležio i na funkciji izvršnog direktora kluba.

Uspeo je da AEK dovede iz treće lige do titule u eliti, što je samo jedan od ogromnih uspeha koje je zabeležio nekadašnji strateg

Veleža, Olimpijako­sa, PAOK-a, Arisa, Atromitosa, Omonije i Crvene zvezde. Poslednji njegov rezultat u atinskom klubu je plasman u Ligu šampiona, nakon čega je odlučio da napusti klub. U velikom stilu i ispraćen je kao legenda kluba, što i jeste.

Sem toga, zna se ko je Dušan Bajević bio na terenu kao fudbaler. Od 1966. do 1983. igrao je za dva kluba, Velež iz Mostara i AEK, zbog kojih je zauvek ostao ikona oba pomenuta kluba.

Za reprezenta­ciju Jugoslavij­e je igrao sedam godina i za to vreme na 37 mečeva postigao 29 golova.

BAJEVIĆ JE BLIZU PRIHVATANJ­A PONUDE DA POSTANE DEO STRUČNOG ŠTABA „ORLOVA“

 ??  ?? pomagaĆe mladenu krstajiĆu: dušan bajeviĆ
pomagaĆe mladenu krstajiĆu: dušan bajeviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia