Blic

Ronaldo nastavio post, i dalje bez gola za Juve

-

Kristijano je od početka Serije A čak 23 puta šutirao, ali nijednom nije bio precizan.

Fudbaleri Juventusa su ostvarili i treći trijumf u Seriji A pošto su u gostima savladali Parmu (2:1), ali u centru pažnje na “čizmi” nije maksimalan učinak “stare dame”, već partije Kristijana Ronalda.

Portugalac je na sva tri meča od starta italijansk­og šampionata bio strater, ali još nije uspeo da se upiše u strelce, o čemu bruje svi svetski mediji. Pokušavao je najbolji svetski fudbaler i protiv “mlekadžija”, šutirao je ka golu protivnika, no nijedna lopta nije završila u mreži.

Koliko Kristijano Ronaldo nema sreće da se upiše u strelce govori podatak da je u dosadašnje­m toku prvenstva šutirao čak 23 puta na gol protivnika i nijednom nije pogodio metu. Po tome je bez premca i drži neslavan rekord ove sezone, koji neće pamtiti po dobrom. Prvi sledeći igrač koji nije dao gol u pet najjačih liga je do sada uputio 10 udaraca manje od Kristijana.

Jasno je da Ronalda neće ove sezone, stiče se utisak kao da ga je neko urekao, pa lopta nikako neće u mrežu. Ipak, navijači Juventusa se uzdaju da će odlični Portugalac proraditi, pošto je kroz sličnu mini-krizu prolazio i nekoliko puta dok je nosio dres Reala. Recimo, prošle godine je prva četiri meča

Ćiro Ferara kaže da će Ronaldo postići 25-26 golova za Juventus

Primere propustio zbog suspenzije, da bi prvi gol postigao tek u osmom kolu. Nakon toga, postio je još na četiri utakmice.

Međutim, sa druge strane, Ronaldo je bio strelac na deset uzastopnih mečeva Lige šampiona i odveo je Real do treće uzastopne titule. Upravo je to i razlog zbog kojeg je Juventus iskeširao 110 miliona evra za Portugalca koji bi trebalo da Juventus vrati na vrh Evrope.

- Mislim da je Kristijano konačno shvatio da je Serija A mnogo čvršće i ozbiljnije takmičenje od Primere. Jasno je da mu je potrebno određeno vreme da se privikne na uslove. Golovi će doći sami od sebe, međutim, ne verujem da će stići do brojke na koju je navikao. Očekujem da postigne 25-26 golova za Juventus u prvenstvu. Ne verujem da može do 30 golova ili više - rekao je legendarni Ćiro Ferara.

Jedan od razloga za nulu pored Ronaldovog imena je i činjenica da se ekipa tek prilagođav­a njegovom stilu igre. Trener Masimilija­no Alegri pokušava da pronađe fudbalere po Kristijano­vom ukusu i zato menja postavu iz meča u meč.

- Znam da su navijači Juventusa očekivali da će Dibala igrati u tandemu sa Kristijano­m, ali to se ne događa. Alegri je veliki stručnjak i uvek mu je uspevalo da postavi sistem. Tako će biti i ovaj put, samo je potrebno vreme. Mandžukić i Pjanić očigledno više odgovaraju Ronaldovom stilu - dodao je Ferara.

 ??  ??
 ??  ?? ronaldo je shvatio da je italijansk­a liga ipak ozbiljnija od primere
ronaldo je shvatio da je italijansk­a liga ipak ozbiljnija od primere

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia