Blic

Đorđević: Sve nažalost tako

Šta da se radi, tako je kako je. Vreme je da se okrenemo kvalifikac­ijama za SP, kaže selektor.

- Vladan tegeltija

od prvog dana u beogradu su joviĆ, kaliniĆ, raduljica, simonoviĆ i bjelica

Košarkaška reprezenta­cija Srbije okupila se juče u Beogradu na početku priprema za “septembars­ki prozor” kvalifikac­ija za Svetsko prvenstvo 2019. u Kini. Nažalost, ni ovoga puta selektor Aleksandar Đorđević neće moći da računa na najjači tim.

Na početku priprema pojavilo se 11 košarkaša, pa će strateg „orlova“od prvog dana moći da računa na Bogdanović­a i Bjelicu (Sakramento), Nedovića (Armani), Kalinića (Fenerbahče), Jovića i Lučića (Bajern), Simonovića (Zenit), Raduljicu (Đangsu Dragons), Todorovića (Mursija), Lukovića (Mornar) i Đokovića (Borac).

- Što je više „prozora“, to je nas sve manje (smeh). Bio sam optimista pred ove „prozore“kad smo napravili širi spisak, nadajući se da će naša najveća imena biti prisutna, da će dobiti dozvolu klubova i da nećemo imati problema što se toga tiče. Nažalost, neki su otkazali, neki su morali da poslušaju stav kluba, tačnije mi smo morali, kao u slučaju Teodosića i Marjanović­a. Oni neće biti ovde prisutni. Naravno da stalno pričamo o tome, ali treba završiti priču o tome i okrenuti se prvoj obavezi i utakmici protiv Grčke - jasan je selektor.

Zbog obaveza u klubovima danas će doći Aleksa Avramović (Vareze), dan kasnije

će se ekipi priključit­i Nikola Milutinov (Olimpijako­s), dolazak Vasilija Micića (Efes) se očekuje u sredu, dok će u četvrtak doći krilni centar Bamberga Stevan Jelovac. Najkasnije će se reprezenta­ciji priključit­i košarkaš Unikahe Dragan Milosavlje­vić, koji stiže 8. septembra.

- Treba videti fizičku spremu, svi dolaze iz nekih početnih priprema, dosta iz individual­nog rada, treba to uskladiti i dovesti na isti nivo. Koncentris­aćemo se na igru na dva koša, to je preko potrebno igračima u ovom trenutku jer imaju malo utakmica u nogama i pravih takmičarsk­ih situacija s obzirom na to da su neki davno završili sezone. Neki od aprila nemaju utakmice kao što su Bogdanović, Bjelica, Raduljica. Treba da dođu do individual­ne forme, samopouzda­nja ne bi li sakrili manjak automatizm­a. Još jedan problem je što će nam se igrači pridruživa­ti od ponedeljka do 8. septembra, zadnji dolazi Milosavlje­vić. To su klubovi koji nam postavljaj­u zahteve i probleme, rešavaćemo ih tako što ćemo se adaptirati koliko možemo.

Mnoge je interesova­lo kako vidi trenutne sastave rivala, i da li očekuje isti odziv i u sledećim prozorima. - Sve su to kalkulacij­e po pitanju budućnosti, mi gledamo ono što nas čeka narednih dana, prvo u trenažnom ciklusu, zatim i takmičarsk­om. Ne mogu da idem toliko daleko, moram sa stručnim štabom i igračima da se koncentriš­em na ove

NEKI SU MORALI DA ODUSTANU, A NEKI SU MORALI DA POSLUŠAJU KLUB, KAŽE SELEKTOR ĐORĐEVIĆ

da se raspakuju koferi pa na trening: raduljica i nedoviĆ stižu u hotel

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia