Blic

Bogdanović: Podržite momke koji su došli

- V. Tegeltija

„To je individual­na stvar. Neko voli, neko ne voli, neko ne može... Šta da se radi. Ovde smo i idemo po dve pobede“, poručio je naš najbolji strelac.

Bogdan Bogdanović, novi lider „orlova“, izneo je svoje viđenje predstojeć­ih mečeva u kvalifikac­ijama za Mondobaske­t 2019. godine. On je istakao da su pobede protiv Grčke i Estonije imperativ, a da je veliki problem što naša selekcija nije kompletna.

- Šta god da uradimo u ove dve utakmice, moraćemo da pobedimo Izrael. To će biti najbitnija utakmica, jer se sa njima borimo za prolaz dalje. Tako da, mislim da ako mi, koji smo sada tu, dobijemo ove dve utakmice, ta ekipa koja kasnije bude odabrana za nacionalni tim će morati da odradi veliki posao. Svestan sam da će Grci protiv nas biti kompletni, za razliku od naše reprezenta­cije, ali to nije nešto na šta možemo da utičemo - jasan je igrač Bogdan Bogdanović.

Zanimljivo je da od petorice naših košarkaša koji igraju u NBA ligi selektoru Aleksandar­u Đorđeviću su se javili samo članovi Sakramenta, Bjelica i Bogdanović.

- Divac i Stojaković su bili NBA igrači i rekli su nam više puta koliko im je bilo važno da nose dres reprezenta­cije. Stvarno ne znam šta da vam kažem, ovo je individual­na stvar. Neko voli, neko ne voli, neko ne može... Mislim da ne bi trebalo nikoga da osuđujemo. Treba podržati ove momke i to je to - zaključio je Bogdanović.

Selektor Đorđević je zahvalio tandemu Sakramenta, a pre svih Bjelici.

- Iznenađuju­će je to u pozitivnom smislu, to je velika poruka jednog majstora, već veterana koji toliko želi da igra za reprezenta­ciju. Lično sam zahvalan Bjelici, kao uostalom i svi reprezenta­tivci. Mislim da će preneti iskustvo i želju na sve nas. Biće jedan od lidera u ovom „prozoru“, žao mi je što prethodni nije mogao da odigra iako je bio prisutan i jer je došao da nas pozdravi. Bilo mi je drago, a prethodne dve godine nije mogao zbog povreda da nam pomogne, ali sve će se to nadoknadit­i rekao je selektor Đorđević.

Podsetimo, „orlovi“će prvi meč druge faze kvalifikac­ija za SP igrati protiv Grčke (13. septembar) na Kritu, dok je tri dana kasnije na programu duel sa Estonijom.

 ??  ?? srdaČan susret nebojše iliĆa i bogdana bogdanoviĆ­a
srdaČan susret nebojše iliĆa i bogdana bogdanoviĆ­a
 ??  ?? bogdan kaže da jedva Čeka meČeve sa grČkom i estonijom
bogdan kaže da jedva Čeka meČeve sa grČkom i estonijom
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia