Blic

NOVI DETALJI IZ ISTRAGE NEZGODE NA PUTU ZAJEČAR-PARAĆIN Otac izazvao nesreću u kojoj mu je stradao sin

Stravičnu nesreću u kojoj je poginuo U. J. (9) i muškarac Miroslav Ćirić (41), kako se sumnja, izazvao je vozač „škode“, saznaje „Blic“.

-

Naime, stravičnu nesreću koja se dogodila u nedelju, a koja je u crno zavila dve porodice zbog smrti devetogodi­šnjeg dečaka U. J. i Zaječaraca Miroslava Ćirića (40), kako se sumnja, izazvao je vozač „škode“, automobila u kojem su se nalazili poginuli, iz zasada još neutvrđeni­h razloga.

Kako saznajemo u MUPu Srbije, iako su prve informacij­e sa mesta nesreće bile drugačije, istraga koju sprovode policija i osnovno tužilaštvo ukazala je na to da je vozač „škode” iz još neutvrđeni­h razloga prešao u suprotnu kolovoznu traku i udario u „folksvagen pasat” koji se kretao iz suprotnog smera.

- Od zadobijeni­h povreda, na licu mesta su preminuli devetogodi­šnji dečak i suvozač u „škodi”. Obojica vozača i dvojica dečaka putnika u „škodi” povređeni su i svi su prevezeni u bolnicu - napominju u MUP-u Srbije.

Prema saznanjima „Blica”, „škodom” je upravljao N. J., inače otac poginulog dečaka U. J.

Pored njih u kolima su bili Miroslav, koji je poginuo, njegov sin i još jedan dečak.

„Folksvagen­om” je upravljao S. I., koji je u udesu povređen.

Naime, on je zadobio prelom butne kosti.

Njemu je uzeta krv na analizu i utvrđeo je da je u momentu udesa imao 0,6 promila alkohola u krvi. Vozač „škode” koji je izazvao užasni udes u kom su mu stradali sin i suvozač u krvi nije imao alkohola. Do stravične saobraćajn­e nesreće je došlo u nedelju uveče na putu Zaječar-Paraćin, kod skretanja za Gamzigrad.

Čitav Zaječar i okolna mesta već dva dana su u šoku zbog tragedije koja se dogodila. Selo Zvezdan kod kojeg se tragedija dogodila takvu tragediju ne pamti.

- Mališan je imao samo devet godina. Umesto da sa drugovima krene u školu i raduje se, više ga nema. Bio je mnogo dobro dete. Mnogo je žalosno i za Miroslava. Strašna tragedija nas je zadesila - pričaju meštani, i dodaju da su nastradali živeli na svega 15 minuta od mesta tragedije.

Ova tragedija nažalost nije usamljen slučaj pogibije dece u saobraćajn­im nesrećama. Naime, nedavno je Srbiju potresao užasan slučaj nesreće u Kostenici kada su poginuli majka i njena prevremeno rođena ćerkica.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia