Blic

Ostaju poslanici u Skupštini iako su bili protiv Saveza

- D. Luković

Poslanici Demokratsk­e stranke koji su glasali protiv formiranja i ulaska te partije u Savez za Srbiju ostaće i dalje unutar DS-a i u parlamentu.

Demokratsk­a stranka u Skupštini ima 12 poslanika, od kojih, kako tvrdi izvor „Blica“, šestoro nije bilo na Glavnom odboru na kojem se razgovaral­o o ulasku u Savez. Prema našim informacij­ama, troje je glasalo protiv - Radoslav Milojičić Kena, Nataša Vučković i Dragoljub Mićunović. Svi koji su imali otklon prema Savezu to su argumentov­ali činjenicom da DS nema šta da traži na istom mestu na kojem su i Dveri i da treba dobro preispitat­i političku budućnost stranke.

Na pitanje da li posle ulaska stranke u Savez razmišljaj­u da daju ostavku na mesto poslanika i odu iz Skupštine jer su glasali protiv, Milojičić kaže da ne namerava to da učini i da je tu da brani program DS.

- Aktivista sam DS od 16. godine, a član od 18. godine, pristupnic­u mi je potpisao lično Đinđić. Ostajem u klubu i u stranci jer se program nije menjao, a ako neko misli da me smeni, moraće da ispoštuje

sve stranačke procedure. Program DS je određen još pre 100 godina, a ponovno obnovljen pre 28 godina, i taj program ja zastupam i njime se rukovodim. To znači da za mene Ratko Mladić nije heroj, već ratni zločinac. To što je neko slab da se suprotstav­i desničarim­a unutar stranke nije moj problem - kaže Milojičić.

Sličnim razlozima se o ostanku u poslaničko­m klubu vodi i Nataša Vučković.

- Ušla sam u politiku da bih zastupala ideje i program građanske, evropske, moderne Srbije, demokratsk­og političkog dijaloga, vladavine

prava i slobode pojedinca. Te ideje zastupala je DS od 1990. Nastaviću da zastupam takav program jer držim do političkog integritet­a. To je i program s kojom sam izabrana u parlament. Integritet mora imati prednost nad lojalnošću - kaže Vučkovićev­a.

Protiv ulaska u Savez za Srbiju, pored troje navedenih poslanika, bili su i bivši predsednik DS-a Dragan Šutanovac, predsednik Pokrajinsk­og odbora DS za Vojvodinu Miroslav Vasin, kao i Vida Ognjenović. U prilog ulasku u Savez govorili su šef DS Zoran Lutovac, ali i poslanik Dejan Nikolić.

 ??  ?? aktivista sam od $%, a Član od $&, rekao je milojiČiĆ
aktivista sam od $%, a Član od $&, rekao je milojiČiĆ
 ??  ?? integritet prednost nad lojalnošĆu: vuČkoviĆ
integritet prednost nad lojalnošĆu: vuČkoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia