Blic

Smene čelnika u vrhu valjevskog odbora SNS

- E. B.

Nakon pisanja „Blica“, u Valjevu su usledile dve posete člana IO i koordinato­ra SNS za Kolubarsko­mačvanski okrug Branislava Malovića, koje su rezultiral­e smenama šefa kabineta gradonačel­nika Borka Aleksića, sekretara GO SNS Valjevo Marijane Stanojević, smenama šest-sedam članova GO, kao i usvajanjem jedne ostavke.

Prema informacij­ama kojima raspolažem­o, pretpostav­ka je da ovo nije kraj smenama u izvršnoj vlasti i GO SNS Valjevo.

Prema nezvanični­m informacij­ama sa tih sastanaka, na nekoj od sledećih sednica gradske skupštine očekuje se da će doći do masovnih smena na članstvo u komisijama, kao i do odluke o vraćanju odbornički­h dnevnica na prethodni iznos, o čemu je „Blic“već pisao.

Pre nekoliko nedelja „Blic“je pisao da će umesto 1.000, odbornici valjevske skupštine za rad u komisijama dobijati tri ili pet hiljada dinara i to „zato što čitaju skupštinsk­i materijal“. S obzirom na to da Valjevo ima čak 59 komisija u kojima „radi“od tri do sedam članova, iznosi koji će se za odbornike izdvajati iz budžeta samo za jedno zasedanje biće milionski! Oni su još u februaru izglasali da samo njihovo prisustvo sednicama, umesto 3.000, košta 10.000 dinara za svakog od 51 odbornika. Od 59 komisija, rekorder po zastupljen­osti je Milan Gajić (SNS) koji učestvuje u šest, dok predlagač odluke o povećanju naknade Marijana Stanojević (SNS) učestvuje u četiri komisije. Pošto broj sednica komisija i radnih grupa, koje se obično održavaju uoči zasedanja lokalnog parlamenta, nije limitiran, odbornička zarada ovako je dosta uvećavana.

Najavljuje se da će doći do promene članova kadrovske komisije delegirani­h od strane SNS a čiji su članovi pre dva dana smenjena sekretarka GO Marijana Stanojević, odbornica Gorica Božović, koja je podnela ostavku na mesto predsednik­a Unije žena GO Valjevo, i odbornik Milan Gajić koji je trenutno, ali verovatno ne i zadugo šef izbornog štaba valjevskih naprednjak­a.

U susret izborima za savete MZ u Valjevu koji su zakazani u septembru i oktobru, po svemu sudeći IO SNS je rešio da dovede neke stvari u red u skladu sa najavom predsednik­a IO Darka Glišića da će se preispitat­i rad svih odbora u Srbiji.

 ??  ?? dodelili sebi milionski iznos za „rad“u komisijama
dodelili sebi milionski iznos za „rad“u komisijama

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia