Blic

NJEGOVO I TIJANIĆEVO VREME

- Aleksandra Vučića... Radite li nastavak „Nemanjića“?

ne mogu da shvate šta je to. Prva je platforma RTS Planeta, koja omogućava da gledate 11 televizijs­kih kanala i slušate četiri radijska kanala bilo gde u svetu gde postoji internet. Druga velika revolucija je prelazak na digitalno emitovanje programa... I kupili smo brdo nove opreme, čime smo od tehnološki zaostale televizije postali lider na domaćem tržištu.

Čule su se zamerke, čak i nekih opoziciona­ra, zbog toga što se Vučić nije pojavio na proslavi 60 godina RTS-a?

- Nije se pojavio predsednik Srbije ni na 50. rođendanu, a dan posle te proslave pola veka rukovodioc­ima RTS-a se javilo nekoliko ministara, tvrdeći da im je bilo zabranjeno da dođu na proslavu. E, sada je jedan od tih junaka, u svoje vreme čest gost Dnevnika, tvitovao i protiv Vučićevog nedolaska i protiv RTS-a.

Nebojša Krstić je ocenio da na RTS-u ima najviše opozicije, zbog čega se povukao iz UO dok, recimo, Đilas optužuje da se RTS pretvorio u javni servis

- Idealna pozicija je kada te napadaju i jedni i drugi. Normalno je da i vlast i opozicija govore o RTS-u, ali bih voleo da to govore suvislo, racionalno, razumno i na osnovu podataka. To bi onda bio normalan razgovor. A optužbe na osnovu emocije smatram najgorom vrstom javnog razgovora.

- Rade se „Nemanjići 2”, postoji scenario za drugu sezonu. Nama je bilo važno da se napravi serija o Nemanjićim­a, jer niko se ranije nije usudio da uđe u tu priču. A kritika je bilo upravo zato što su drugi bili zaintereso­vani da je rade, ali nisu imali ništa pripremlje­no. Dolazili su ovde kod mene, kažu treba mi toliko i toliko para; okej, daj mi scenario; pa nemam scenario. Pa šta imaš? I kako znaš koliko će da košta kada nemaš ništa pripremlje­no? Jesmo li raspisali konkurs za scenario za „Nemanjiće“? Jesmo. Pa što se nisu javili svi ti junaci? Dakle, naljutili su se što nismo njih uzeli da rade. O „NEMANJIĆIM­A“: „DOĐU, KAŽU TREBA TOLIKO PARA; OKEJ, DAJ MI SCENARIO; NEMAM. PA ŠTA IMAŠ?“

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia