Blic

Motiv ubistva ćevog advokata

-

ispred kancelarij­e:

U optužnici se, između ostalog, navodi da je Šaranović iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrešetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelarij­u na Vračaru. Tri nedelje nakon oružanog napada, beogradski advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru. Više od dve godine nakon ubistva Zreleca, Šaranović je bio u bekstvu, sve do hapšenja 9. januara ove godine u okolini Zrenjanina, po poternici Višeg suda u Beogradu.

Međutim, onoga što u optužnici nema jeste - pitanje motiva ubistva.

- Šaranović se u policiji, nakon hapšenja, branio ćutanjem. Odbio je da odgovara i na pitanja tužioca, kao i sudije koji mu je inicijalno odredio pritvor. Istraga nije došla do saznanja o tome ko bi mogao biti inspirator i organizato­r ubistva advokata, a u njoj se ne tvrdi ni da je Šaranović to učinio samoinicij­ativno, tako da to pitanje ostaje otvoreno kaže naš sagovornik upoznat sa optužnicom.

Suđenje Šaranoviću trebalo bi da bude zakazano ubrzo: očekivalo se da će pretres početi već početkom ovog meseca, ali ne veruje se da će početak postupka čekati dalje od početka oktobra. Male su, međutim, šanse da će Šaranović progovorit­i na pretresu u Višem sudu, kad je već ćutao i u policiji i u tužilaštvu.

Ako motiv ne bude otkriven, biće propuštena još jedna šansa da pravosuđe sklopi mozaik krvavog obračuna dve porodice, koji je poslednjih nedelja ponovo u fokusu javnosti. Iako se verovalo da će vendeta prestati nakon ubistva Slobodana Šaranovića u Budvi, i ubistvo advokata Dragoslava - Miše Ognjanović­a - ubijenog 28. jula ove godine na Novom Beogradu - povezuje se sa ovim obračunom. U istom kontekstu, do kraja godine se očekuje i pravosnažn­a odluka o krivici kriminalne grupe koja je ubila brata Luke Bojovića, Nikolu. Tužilaštvo se, inače, žalilo na deo presude kojom je oslobođen Šaranoviće­v nećak Miloš Delibašić.

 ??  ?? izreŠetan vladimir zrelec
izreŠetan vladimir zrelec

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia