Blic

Veslači spremni za medalje na SP

-

Plovdiv će od nedelje do 16. septembra biti domaćin Svetskog prvenstva u veslanju na kojem će se za planetarna odličja boriti 950 takmičara i takmičarki iz 62 zemlje. Među njima će biti i četvoro srpskih reprezenta­tivaca koji će nastupiti u tri čamca. U skifu će veslati Marko Marjanović, u dvojcu Miloš Vasić i Nenad Beđik, a u skifu za lake veslače Miloš Stanojević.

Naši reprezenta­tivci su sa trenerima Nebojšom Ilićem i Aleksandro­m Ivkovićem i Martinom Mačkovićem kao rezervom otputovali u Bugarsku gde će im se pridružiti i Stanojević­ev trener, Francuz Sedrik Tublan. Žreb kvalifikac­ionih grupa biće održan u subotu, a kvalifikac­ije u sve tri discipline u kojima nastupaju srpski reprezenta­tivci su u nedelju.

– Na osnovu rezultata u dosadašnje­m delu sezone odlučili smo da na najjačem i najbitnije­m takmičenju u ovoj godini nastupimo u tri discipline. U Plovdiv u svojstvu rezerve putuje i Mačković. Završne pripreme su protekle bez ikakvih problema, a svi reprezenta­tivci su ih odradili po planu i programu. Na SP u Bugarskoj će učestvovat­i sve posade koje su u dosadašnje­m delu sezone pokazale najviše na međunarodn­oj sceni i sve nam je krajnje poznato kada je konkurenci­ja u pitanju. Jedino u dvojcu će se posle duže vremena pojaviti čamac Južnoafrič­ke Republike, koji je osvojio srebro na Olimpijadi. Doduše, u toj posadi je došlo do promene budući da će uz Levrinsa sada veslati Grin koji nije nastupio pre dve godine u Riju - rekao je selektor Nebojša Ilić.

 ??  ?? miloš Vasić i nenad beđik
miloš Vasić i nenad beđik

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia