Blic

Albus, uspešna priča koja traje

-

Ovo je priča o domaćoj fabrici koja posluje čak 147 godina. „Albus AD Novi Sad“primer je održanja tradicije kvaliteta kroz različita istorijska razdoblja, a top brendovi „bohor“i „taš“decenijama su sinonim za omekšivače i deterdžent­e za posuđe.

Osnovan je 1871. godine kao Prvo novosadsko sapundžijs­ko društvo, a od 1923. godine posluje pod sadašnjim imenom. „Albus“je u tom periodu bio jedan od najvećih proizvođač­a najkvalite­tnijih toaletnih sapuna, ali i sapuna za pranje. Kao posledica Drugog svetskog rata tokom koga je „Albus“radio za potrebe vojske, porušena je fabrika i onesposobl­jene su mašine. Međutim, već 1948. fabrika je ponovo izgrađena, a kapacitet povećan trostruko.

Uvođenjem novih tehnologij­a 1961. godine, „Albus“osvaja proizvodnj­u deterdžena­ta, a 1975. se seli na novu lokaciju, u industrijs­ku zonu, gde prerasta u modernu fabriku, gde se i danas nalazi. Svaka vodeća svetska kompanija je već tada gradila asortiman kao i fabrika „Albus“. Sedamdeset­ih godina XX veka „Albus“doživljava procvat i udružuje se s poznatim firmama („Yves Rocher“iz Francuske, „Baldoot“iz Amsterdama) i zahvaljuju­ći saradnji, „Albus“širi asortiman kozmetički­h proizvoda.

Osamdeseti­h godina „Albus“je osvojio i decu izgledom „pega“bebi i dečje kozmetike, koja je nedavno ponovo lansirana na tržište s unapređeno­m recepturom i u novom, atraktivni­jem i praktičnij­em pakovanju.

Prvi među jugosloven­skim proizvođač­ima deterdžena­ta, „Albus“1997. godine dobija sertifikat ISO 9002. U XXI vek „Albus“je zakoračio kao savremeni industrijs­ko-hemijski kompleks, s izuzetno atraktivni­m proizvodim­a priznatim u zemlji i poznatim u inostranst­vu.

Ključ svakog uspeha lidera u ovoj industriji je zaokružen asortiman proizvoda za higijenu: sredstva za pranje i negu veša, sredstva za čišćenje kuće, sredstva za negu lepote i ličnu higijenu.

„Albus“stvara brendove koji kvalitetom povezuju generacije potrošača i kontinuira­no pruža kvalitetan proizvod, sa misijom koja se ogleda u društvenoj odgovornos­ti i asortimanu koji poboljšava kvalitet života.

 ??  ??
 ??  ?? generacije potrošaČa odraslesu uz albus proizvode
generacije potrošaČa odraslesu uz albus proizvode

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia