Blic

Sistem FIBA je loš i pogrešan

Prve tri ekipe idu dalje, biće kvalifikac­ija tokom cele godine, cilj je da se nađemo tamo gde Srbija zaslužuje da bude, na Mundobaske­tu - kaže igrač Bajerna pred duele sa Grčkom i Estonijom.

- VLADAN TEGELTIJA

Vladimir Lučić ponovo u reprezenta­ciji. Bivši kapiten Partizana, sada već po tradiciji, imao je sezonu posle srebra na EP u Turskoj, sa pobedama, ali i povredama u Bajernu. Vratio se, oporavio, zalečio i stavio na raspolagan­je selektoru Aleksandru Đorđeviću sa kojim je skoro dve sezone sarađivao u Minhenu.

- Očekivanja su da zabeležimo dva trijumfa. Ovo je period u kom najveći broj igrača može da se skupi i da u najboljem sastavu predstavlj­amo zemlju. Neće biti lako, naročito prva utakmica protiv Grčke. Očekujem dve pobede - kaže Lučić za “Blic”.

Dva poraza od Nemaca su nam zakompliko­vala situaciju?

- Šta je, tu je. Prve tri ekipe idu dalje, biće kvalifikac­ija tokom cele godine, cilj je da se nađemo tamo gde Srbija zaslužuje da bude, na Svetskom prvenstvu.

Vas više nećemo moći da gledamo u kvalifikac­ijama pošto igrate u evroligašk­om klubu?

- Ne znam šta da kažem povodom toga. Mnogo se već pričalo o celom ovom sistemu, koliko je loš i pogrešan za košarku, klubove i igrače.

Da se vratimo na lepše teme. Radujete li se povratku u Evroligu?

- Svakako. Biće dobra stvar da se posle tri godine vratim u najbolje evropsko klupsko takmičenje. Bajern pripada tom društvu. Osvajanjem prošlogodi­šnje titule obezbedili smo mesto, plus ćemo verovatno dobiti licencu koja će nam naredne tri godine osigurati mesto u Evroligi.

 ??  ?? Vladimir lučić zbog igranja u eVroligašk­om bajernu neće Više igraTi u kValifikac­ijama za mundobaske­T
Vladimir lučić zbog igranja u eVroligašk­om bajernu neće Više igraTi u kValifikac­ijama za mundobaske­T

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia