Blic

Medalja u Italiji za 27. rođendan

Imam dosta želja, još nisam zamislio jednu koja će biti posebna, a naravno da je najveća da napravimo dobar rezultat - kaže uzdanica „orlova”.

- JelenA meDić

KAmeRun - tuniS AuStRAlijA - RuSijA AuStRAlijA - SAD KAmeRun - SRbijA KAmeRun - SAD SRbijA - AuStRAlijA SRbijA - RuSijA 14 17 20.30 20.30 20.30

17 20.30 20.30 Na ispraćaju muške odbojkaške reprezenta­cije jedan od momaka bio je posebno srećan. Aleksandar Atanasijev­ić je pre nekoliko dana proslavio 27. rođendan.

Kako red nalaže, najpre smo mu poželeli dobro zdravlje, a onda i pitali šta je poželeo dok je gasio svećice. Imam dosta želja. Još uvek nisam zamislio jednu koja će biti posebna - počeo je priču za „Blic” korektor Grbićeve plave čete. Baš nijednu? - insistiram­o. - Naravno da je najveća da napravimo dobar rezultat na Svetskom prvenstvu - ispravio se kroz osmeh. „Orlovi” će igrati u grupi C u Bariju, a rivali će im biti SAD, Kamerun, Tunis, Australija i Rusija.

- Biće jako teško takmičenje, međutim, spremali smo se i sigurno je da možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Mi u poslednjih nekoliko godina nismo pokazali da smo u svetskom vrhu, sada moramo da se vratimo na staze slave koji su imali naši prethodnic­i. Siguran sam da možemo da se borimo za to. Na pitanje šta bi mogao da bude ključ uspeha našeg tima u Italiji, Atanasijev­ić je kazao:

- Mislim da su sve reprezenta­cije približnog kvaliteta. U presudnim mečevima možda odluči atmosfera, možda veća motivisano­st. Jedno je sigurno, imamo jako veliku želju da se dokažemo. Grupa je teška, igraćemo protiv Rusa i Amerikanac­a, ali imamo šansu i sigurno ćemo se boriti. Bolje da sada ne obećavamo ništa i

posle da se radujemo.

Atanasijev­ić je ponovio da naša selekcija mora da se vrati na staze stare slave, a pokušao je da objasni i na koji način.

- Generalno, danas ne postoji nijedna reprezenta­cija koja je stalno bila u vrhu, Rusi su bili dominantni u poslednjih nekoliko godina, a 2014/15. ništa nisu osvajali. Tako je i sa Brazilom. Mi težimo ka tome da budemo stalno među najboljima. Peto mesto koje smo osvojili u Ligi nacija nam je pokazalo da možemo da igramo sa svakim, ali da nam još malo fali. To malo je sve: jedna odbrana, jedan servis, blok, možda još veće podržavanj­e između nas. Sitne stvari koje na kraju prevagnu u našu korist.

Timski duh bi mogao da bude jedan od aduta srpskih reprezenta­tivaca.

- Živimo i ginemo jedan za drugog. Naš timski duh je vrlo izražen jer smo dugo zajedno, dobro se poznajemo. Nadam se da ćemo zajedništv­o pokazati i na terenu. Imamo 14 igrača koji su maksimalno spremni. Ponekad ni mi ne znamo u kojoj postavi ćemo početi meč, što može da bude i mana, mada može da bude i dobra stvar jer ni rivali ne znaju ko će izaći na terem, tako da imamo prostor da ih iznenadimo - zaključio je Atanasijev­ić.

 ??  ?? SAD RuSijA SRbijA AuStRAlijA tuniS KAmeRun
12. SeptembAR SAD - SRbijA 13. SeptembAR 15. SeptembAR SRbijA - tuniS SAD - RuSijA
16. SeptembAR 18. SeptembAR SAD - tuniS 17 17 17 pROSlAViO ROĐenDAn i pOŽeleO ODliČje: AleKSAnDAR AtAnASijeV­ić
SAD RuSijA SRbijA AuStRAlijA tuniS KAmeRun 12. SeptembAR SAD - SRbijA 13. SeptembAR 15. SeptembAR SRbijA - tuniS SAD - RuSijA 16. SeptembAR 18. SeptembAR SAD - tuniS 17 17 17 pROSlAViO ROĐenDAn i pOŽeleO ODliČje: AleKSAnDAR AtAnASijeV­ić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia