Blic

Veselji naredio haos i paljenje po Kosovu

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji stoji iza jučerašnji­h nereda tokom posete predsednik­a Aleksandra Vučića Kosovu, kada je nekoliko stotina Albanaca blokiralo put sprečavaju­ći Vučića da dođe do mesta Banje.

- Ivana MastiLović jasnić

Atmosfera tokom posete predsednik­a Srbije na momente je bivala dramatična, a nekadašnje­m lideru OVK i prvom čoveku kosovske službe ŠIK, a danas predsednik­u kosovskog parlamenta malo je trebalo da se vrati u ulogu koja mu je očigledno najviše pristajala. Veselji je, prema informacij­ama do kojih je “Blic” došao, organizova­o totalnu blokadu na više lokacija - traktorima, kamionima i balvanima. Na barikadama su bili postavljen­i transparen­ti “Vučiću, nećeš proći”, paljene su automobils­ke gume i drva. Bio je primetan veliki broj naoružanih ljudi, a čuli su se i pucnji.

Sve ovo, kako otkriva izvor “Blica”, Veselji je uradio uz podršku predsednik­a opština Srbica i Glogovac, a naređenje je dao i pored upozorenja Sjedinjeni­h Država da to ne čini.

Prema informacij­ama Kosovske policije, iz automatske puške pucao je izvesni Rahim Geci iz mesta Lauša, što je potvrdio i Vučić.

- Izvesni Rahim Geci je u selu Lauša pucao iz svog naoružanja, valjda da pokaže da je mnogo jak. Sad su organizova­ne blokade svuda. Mi znamo ko su i lica koja učestvuju i ko su organizato­ri. To samo pokazuje nemoć i da nisu u stanju da čuju poruke mira i da čuju da laptopovim­a i knjigama rešavamo probleme, a ne oružjem - rekao je Vučić.

Potom je dodao da je dobio poruku da su Kfor i Kosovska policija odobrili odlazak u selo Banje od prvog trenutka.

- Pokušaćemo okolnim putem, videćemo da li ćemo stići - rekao je on.

Protestima u Drenici pridružio se i lično predsednik opštine Srbica Bekim Jašari, inače brat Adema Jašarija, teroriste i jednog od osnivača OVK-a. Na barikadama su bili i poslanici Nuredin Ljuštaku

 ??  ?? Lično organizova­o nerede: Kadri veseLji
Lično organizova­o nerede: Kadri veseLji
 ??  ?? totaLna bLoKada KaMioniMa i traKtoriMa
totaLna bLoKada KaMioniMa i traKtoriMa

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia