Blic

VUčIćA U SELO BANJE

-

i Bekim Hadžiju, i gradonačel­nik Ramiz Ljadovci.

Ubrzo je stigla i odluka Vlade Kosova da se Vučićeva poseta selu Banje otkazuje iz bezbednosn­ih razloga. I pored toga, predsednik Srbije nastavio je put. Međutim, na putu Zubin Potok - Banje kolonu vozila u kojoj je bio zaustavila je Kosovska policija. Vučić je lično razgovarao sa policajcim­a koji su mu objasnili da su barikade na samo dva kilometra odatle, a potom se naša delegaciju vratila u Mitrovicu.

“Blic” je pre nekoliko meseci objavio feljton “Dosije Veselji” u kojem smo otkrili sve zločine aktuelnog predsednik­a kosovskog parlamenta. Veselji je, kako smo tada pisali, dve decenije prvi obaveštaja­c među Albancima, završio je kurseve

VESELJI JE ZAVRŠIO OBUKU ZA TERORISTE U ALBANIJI, A DANAS KONTROLIŠE DROGU, NAFTU, TOKOVE NOVCA

teroristič­ke obuke u Albaniji, Nemačkoj i Švajcarsko­j, a veruje se da i danas kontroliše tokove novca na KiM, kriminal, trgovinu drogom, naftom, kao i da je odgovorna za brojne likvidacij­e. Veselji je blizak prijatelj kosovskog predsednik­a Hašima Tačija, koga je zamenio i na čelu stranke DPK. Inače, i on, kao i Tači i Haradinaj, bili su protivnici osnivanja Specijalno­g suda za zločine OVK, tim pre što su joj sva trojica pripadali.

Direktor KBC Kosovska Mitrovica Milan Ivanović ocenio je juče da protest veterana OVK na putu prema selu Banje kojim je predsednik Aleksandar Vučić trebalo da prođe pokazuje nervozu Albanaca sa ciljem da se zastraše Srbi i poremeti poseta.

 ??  ?? Zapaljene automobils­Ke gume i drvena građa na putu Ka mestu banje
Zapaljene automobils­Ke gume i drvena građa na putu Ka mestu banje
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia