Blic

Novac za opstanak srpskog naroda na KiM

- D. Luković

- Moramo da preživimo. Moramo da imamo narod, da sačuvamo naciju, ali valjda je sve što uništava naš narod postalo popularno. Ja u tome da učestvujem ne mogu - rekao je Vučić u razgovoru sa direktorom projekta „Sunčana dolina“Slobodanom Mihajlović­em i rukovodstv­om Kancelarij­e za Kosovo i Metohiju.

On je istakao da je veoma srećan i zadovoljan zbog izgradnje naselja u kojem će živeti 335 porodica.

- Živeće u ovim prelepim kućama. Sve drugo će im biti obezbeđeno. Ostala je još jedna tranša Vladi Srbije da plati i biće uloženo gotovo 25 miliona evra. Ogroman novac ulažemo na KiM, za opstanak našeg naroda. Kada izračunate, vidite da su to desetine i desetine miliona evra - rekao je Vučić novinarima.

Navodeći da bi kuće trebalo da budu useljene do Vidovdana iduće godine, Vučić je rekao da radovi moraju da se ubrzaju, ali i da je svakako dobra vest za ljude koji su ostali bez krova nad glavom da će uskoro pronaći novi dom.

- Imaće i podno grejanje, kuće će biti energetski efikasne. Verujem da će naš narod da bude zadovoljan - rekao je Vučić, i objasnio da se grade prizemne i jednosprat­ne kuće zbog analiza koje, između ostalog, pokazuju da se veći broj dece rađa u takvim objektima nego u soliterima.

Želimo još dece, jer bez toga nema opstanka, poručio je predsednik.

Vučić je prethodno obišao Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici i tom prilikom najavio da će u građevinsk­u obnovu i rekonstruk­ciju objekata biti uloženo 10 miliona evra i da će radovi vrlo brzo početi. On je rekao da je četvrti put u poseti ovom KBC i još jednom zahvalio zdravstven­im radnicima što čuvaju tu zdravstven­u ustanovu, koja je jedna od najvažniji­h na KiM.

KADA IZRAčUNATE, VIDITE DA ULAžEMO DESETINE I DESETINE MILIONA EVRA, REKAO JE VUčIć

 ??  ?? naselje „sunčana dolina“predviđeno za povratniKe
naselje „sunčana dolina“predviđeno za povratniKe
 ??  ?? naselje za 335 porodica podršKa srBima na Kim
naselje za 335 porodica podršKa srBima na Kim
 ??  ?? Bez sigurnosti nema ni Budućnosti za srBe na Kosovu
Bez sigurnosti nema ni Budućnosti za srBe na Kosovu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia