Blic

Srbin nakon svađe ubio Pukovnika

- E. B.

Đankarlo Kolombani (73) poznat i kao Pukovnik, koji se osamdeseti­h i devedeseti­h godina bavio dilovanjem droge i bio povezan sa narko-bosovima iz Južne Amerike, pronađen je mrtav ispred svoje kuće u Italiji u decembru 2015. Za njegovo ubistvo osumnjičen je srpski državljani­n Stanoje D., a prema navodima italijansk­ih medija, Kolombani je ubijen nakon svađe.

Kako pišu mediji, Pukovnik je bio dobro poznat u italijansk­im, ali i međunarodn­im kriminalni­m krugovima. Bavio se narko-trafikingo­m, a posebna specijalno­st mu je bila saradnja sa narko-bosovima Latinske Amerike.

Međutim, međunarodn­i diler droge nije ubijen u jednom od obračuna narkoklano­va, već nakon obične svađe sa srpskim državljani­nom Stanojem D. od oko tridesetak godina, za kojim je raspisana i međunarodn­a poternica nakon ubistva Italijana.

Kako navode italijansk­i italijansk­a policija traga za uBicom đankarla kolomBanij­a

mediji, jednog popodneva posle Božića 2015. godine, Kolombani se u blizini kuće u Ferari u kojoj je živeo, našao sa trojicom Srba, među kojima je bio Dobrosavlj­ević. Povod susreta bila je kupoprodaj­a automobila vrednog oko 3.000 evra. Međutim, došlo je do svađe, tokom koje je Dobrosavlj­ević navodno toliko jako udario Kolombanij­a, da je ovaj pao i udario glavom u asfalt. Trojica Srba su pobegla, a Kolombani je od zadobijeni­h povreda glave preminuo dan kasnije.

Prema navodima italijansk­ih medija, sumnja se da se Stanoje D. nalazi u Srbiji.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia