Blic

FUDBALERI SRBIJE VEČERAS (20.45) NA STADIONU PARTIZANA DOČEKUJU RUMUNIJU U

„Orlovi“bi sa nova tri boda istakli kandidatur­u za prvo mesto u grupi. Selektor Mladen Krstajić, ipak, priprema nekoliko izmena u odnosu na meč sa Litvanijom.

- Veljko ivanoviĆ Stadion: Partizana, Kapacitet: 32.710 gledalaca, Sudija: Vladislav Bezborodov (Rusija).

Dosta prljavog veša izneto je poslednjih nedelja u srpskom reprezenta­tivnom fudbalu, da bi pobeda nad Litvanijom (1:0) koliko-toliko smirila strasti. Ipak, utisak je da bi mir u kući mogao da donese novi trijumf u Ligi nacija, ovaj put protiv Rumunije. Derbi meč Lige C, grupe 4 igra se večeras (20.45) na stadionu Partizana, gde će „orlovi“pokušati da istaknu kandidatur­u za prvo mesto, dok gosti iz Rumunije traže iskupljenj­e za skromnih 0:0 sa Crnom Gorom u Ploeštiju.

Selektor Mladen Krstajić nije bio zadovoljan igrom „orlova“u Litvaniji, pogotovo u završnici meča, kada smo morali da spasavamo minimalnu pobedu. Da je sa druge strane bio malo kvalitetni­ji i iskusniji tim od Litvanaca, večeras bismo Rumune dočekali sa jednim bodom na kontu.

- Pred nama je mnogo teži meč nego što je bio u Litvaniji. Što se tiče same utakmice, biće teško, igrali smo u petak, došli rano u Pazovu. Igrači su imali samo dva dana za oporavak, ali to nije alibi za spremnost igrača koji će dati maksimum. Biće promena u odnosu na Litvaniju. Imamo problema sa manjim povredama. Dmitrović, Rukavina, Milenković, Veljković, Kolarov, Matić, Milinković Savić, Živković, Radonjić, Tadić, Mitrović. Lakše su povređeni Rodić, Krstičić. Matić posle operacije nije u stanju da izdrži svih 90 minuta. Vuković i Milenković imaju problema sa povredom lista. Gledajući u zdravlje igrača nećemo da rizikujemo, jer imamo 22 fudbalera. Pred meč odlučićemo šta je najbolje - istakao je Krstajić.

Srbija kao lider grupe ulazi u meč koji bi mogao da nam široko otvori vrata prvog mesta u grupi. Krstajić je nekoliko izmena u odnosu Tatarušanu, Banku, Sapunaru, Balaša, Benzar, Stančiju, Marin, Mitrica, Budesku, Rotariju, Tukudeanu. na utakmicu u Viljnusu. Sigurno je da će mesto levog beka zauzeti kapiten Aleksandar Kolarov, dok će Milan Rodić morati da se preseli na klupu. Rodić je odigrao solidno, međutim, u napadu nije toliko opasan kao Kolarov.

Druga žrtva utakmice sa Litvanijom trebalo bi da bude Nemanja Maksimović, koji se borio dok je imao snage. Krstajić želi da pritisne Rumune i priliku od prvog minuta trebalo bi da dobije Sergej Milinković Savić, koji je presedeo na klupi utakmicu u Viljnusu.

Još jedan od igrača koji bi trebalo da se zabrine za mesto u startnih 11 je Filip Kostić. On je u prelaznom roku promenio ekipu, iz Hamburga je stigao u Ajntraht, i još nije u formi koja ga je krasila u kvalifikac­ijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Selektor bi zato trebalo da šansu pruži mladom Nemanji Radonjiću, koji je dobio priliku da odigra samo poslednjih nekoliko minuta u Viljnusu.

- Mi smo znali ko će igrati u Litvaniji, a ko protiv Rumunije. Utakmice su takmičarsk­e i momci zaslužuju da dokažu kvalitet. Nisam bio ljut ni na koga lično, nego smo takvi da otvoreno pričamo o problemima. Propusti su takvi da se ne mogu ispraviti. Sastav diktiraju povrede, to su neke stvari koje su sastavni deo svakodnevn­ice - podvukao je Krstajić.

 ??  ?? navijaČi od mitroviĆa oČekuju golove protiv rumunije
navijaČi od mitroviĆa oČekuju golove protiv rumunije
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia